radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniOperativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil v nedeljo, 28. aprila 2024, ob 20.12 uri, obveščen o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti PP Slovenska Bistrica in PP Rače.

Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prišlo najprej do verbalnega spora med tremi polnoletnimi moškimi, starimi 50, 58 in 61 let, ki so se med druženjem sprli. Verbalni spor se je med 50-letnim moškim in 58-letnim moškim nato stopnjeval do te mere, da je pri tem prišlo do uporabe strelnega orožja.

Na kraju je 58-letni moški, zaradi strelnih poškodb umrl, medtem, ko je bil 50-letni moški hudo telesno poškodovana in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer mu je bila nudena zdravniška oskrba in ni v smrtni nevarnosti.

Kriminalisti SKP PU Maribor trenutno še opravljajo ogled kraja. Po do sedaj zbranih obvestilih kaže nato, da gre za kaznivo dejanje poskusa umora po 116. KZ-1 ter poškodovanje s strelnim orožjem, vendar še te okoliščine dodatno preverjamo.

O dejanju je bil obveščen preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in okrožni državni tožilec iz ODT Maribor, ki sta prišla na kraj.

Udeleženci verbalnega spora, ki je preraslo v streljanje, do sedaj niso bili predkaznovani, prav tako policiji niso bili poznani kot storilci kaznivih dejanj ali prekrškov iz področja nasilja.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, nadaljujejo z opravljanjem ogleda in zbiranjem obvestil s ciljem razjasnitve vseh okoliščin navedenega primera.

Po končanem ogledu in vseh zbranih obvestilih bodo z ugotovitvami obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo. Motiv dejanja oz. streljanja zaenkrat še ni znan.

Na PU Maribor smo letos do dotičnega primera obravnavali 1 kaznivo dejanje umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), v lanskem letu pa 3 kazniva dejanja umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), pri čemer je v 1 primeru ostalo pri poskusu in 1 kaznivo dejanje uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran