radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 8 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije v Novi Gorici huje poškodovana peška
Danes, 29. aprila ob 9.13, so policiste obvestili o prometni nesreči III. kategorije v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade), kjer je osebno vozilo zbilo peško. Po prvih ugotovitvah je 65-letna peška pravilno prečkala na označenem prehodu za pešce (skupaj z njenim partnerjem). Ko sta bila oba pešca na prehodu za pešce je z osebnim avtomobilom po Ulici Gradnikove brigade (iz smeri Ulice ddr. Karla Lavriča) peljal 81-letni voznik, ki je glede na sedanje ugotovitve spregledal peško in vanjo trčil s prednjim levim delom vozila. Slednja je po trčenju huje telesno poškodovana obležala na tleh na vozišču. Kasneje so jo zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. O nesreči s hudimi telesnimi poškodbami smo obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (o 323. členu KZ-1).

Na Kobariškem se je poškodoval 22-letni motorist iz Italije
Včeraj, 28. aprila ob 15.53, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije v naselju Idrsko (občina Kobarid), kjer se je poškodoval 22-letni motorist, državljan Italije. Ugotovljeno je bilo, da je italijanski voznik motornega kolesa vozil skozi vas Idrsko proti Tolminu. Tik pred koncem naselja je dohitel neznano vozilo, ki je počasi vozilo pred njim in spregledal. Posledično je močno zavrl in izgubil nadzor nad motornim kolesom ter padel po vozišču. Pri tem se je telesno poškodoval (poškodba obeh nog). Kasneje so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga odpeljali do nekdanjega mejnega prehoda Robič, kjer so ga prevzeli reševalci iz Italije in ga odpeljali v bolnišnico. Zoper mlajšega motorista iz Italije bo uveden hitri postopek z odločbo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

V prometni nesreči III. kategorije v naselju Bilje se je zaradi neprilagojene hitrosti huje poškodoval voznik motornega kolesa
Včeraj, 28. aprila okoli 20. ure, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v naselju Bilje (občina Miren – Kostanjevica) in v kateri je bil udeležen 48-letni voznik neregistriranega motornega kolesa (kros). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost omenjenega voznika, ki je bil v prometni nesreči predvidoma huje telesno poškodovan. Kasneje so poškodovanemu vozniku nudili zdravniško oskrbo v šempetrski bolnišnici. Povzročitelju bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa iz Zakona o motornih vozilih izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije izven Ravnice udeleženi dve vozili
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 28. aprila popoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije izven naselja Ravnica, na regionalni cesti Trnovo – Ravnica. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila peljal iz Trnovega proti naselju Ravnica. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu na zoženem delu ravne ceste iz nasprotne smeri (iz smeri Ravnice) pripeljal voznik manjšega tovornega vozila, pri čemer je med njunimi vozili prišlo do oplaženja z levima zunanjima vzvratnima ogledaloma. Na udeleženih vozilih je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Preserje udeležena voznica avtomobila in mlajši voznik mopeda
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 27. aprila ob 21.38, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na območju naselja Preserje (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo in voznik neregistriranega mopeda. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je mladoletni voznik mopeda vozil po neprednostni cesti. Pri vključevanju na prednostno cesto ni pustil mimo vseh vozil, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje. Posledično je mlajši voznik mopeda trčil v desni bok osebnega avtomobila, s katerim se je peljala voznica. Pri tem je bil mladoletnik predvidoma lažje poškodovan. Zaradi več kršitev prometne zakonodaje (vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnje neregistriranega mopeda, povzročitve prometne nesreče zaradi izsiljevanja) bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Prav tako so mu policisti moped skladno s prometno zakonodajo zasegli.

Neznanec v naselju Vojščica vlomil v dve osebni vozili
Včeraj, 28. aprila ob 15.44, smo bili obveščeni o vlomu v zaklenjeno osebno vozilo znamke Fiat (starodobnik) na območju naselja Vojščica (občina Miren - Kostanjevica) v času javne prireditve. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s pomočjo neznanega predmeta odklenil desna vrata vozila in nato iz notranjosti avtomobila odvzel žensko torbico z vsebino (v nje je oškodovanka imela denarnico z osebnimi dokumenti, bančne kartice in mobilni telefon). Storilec je nato odšel do drugega parkiranega avtomobila znamke Renault v neposredni bližini in razbil steklo na prednjih desnih vratih vozila. Iz notranjosti vozila je nepridiprav ukradel manjšo torbico, jo pregledal in jo odvrgel v zabojnik za odpadke v neposredni bližini. Storilec je kasneje oz. po izvršenih vlomih v vozila z ukradeno bančno kartico v občini Komen (območje PU Koper) opravil več transakciji na škodo oškodovanke in dvignil gotovino za 2.000 evrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Okoliščine kaznivega dejanja vloma v osebni vozili Policija še preiskuje.

Informacije občanov so v številnih primerih ključne pri izsleditvi storilcev - preventivni nasveti
S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: https://www.policija.si/index.php/en/preventiva-/kriminaliteta/432-vlomi-v-vozila ).
Prav tako pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. se tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije. Prav tako lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal...

Neznanec razbil steklo vhodnih vrat stanovanjskega bloka na Goriškem
Včeraj, 28. aprila, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje stekla vhodnih vrat stanovanjskega bloka v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznanec včeraj okoli poldneva v vhodna vrata odvrgel kamen in razbil steklo, nastala je materialna škoda za okoli 200 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku navedenega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodba parkiranega vozila na Ajdovskem
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 28. aprila zvečer, obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila v Ajdovščini. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik belega kombija med vikendom oz. v soboto, 27. aprila v dopoldanskem času, trčil v omenjeno osebno vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu oz. lastniku vozila nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Na osebnem vozilu je nastala materialna škoda za približno 300 evrov. Ko bo pobegli voznik kombija izsleden bodo policisti zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.

Neznanec vlomil v pisarniški zabojnik pred planinsko kočo na Nanosu
Včeraj, 28. aprila zjutraj, smo prejeli prijavo, da je bilo vlomljeno v pisarniški kontejner pred Vojkovo kočo na Nanosu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v omenjeni kontejner (dimenzije 6 x 2,5m) v neposredni bližini planinske koče na Nanosu (občina Vipava), kjer je storilec našel in si poleg nekaj sto evrov gotovine prilastil tudi večje število pločevink pijače (pivo). S nezakonitim ravnanjem je storilec gospodarski družbi povzročil za 960 evrov skupne materialne škode. O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe. Po zaključku preiskave bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Delovna nezgoda v Kromberku pri Novi Gorici
Danes, 29. aprila zjutraj, smo bili obveščeni, da se je v eni od gospodarskih družb v Kromberku pri Novi Gorici pri čiščenju stroja z valjčki huje poškodovala tam zaposlena ženska (poškodba roke). Poškodovanko so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Policisti PP Nova Gorica so glede delovne nezgode poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestili tudi delovno inšpekcijsko službo. Novogoriški policisti so glede na sedanje ugotovitve tujo krivdo izključili.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran