radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 734 klicev, 194 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 72 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Kočevja je neznani storilec vlomil v klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar in druge predmete. Podjetje je oškodoval za okoli 3.500 evrov.

Požar vozil
Včeraj, nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o požaru treh vozil na enem izmed parkirišč na območju Bežigrada. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po do sedaj zbranih obvestilih je do požara prišlo, ker je lastnik enega izmed vozil zaradi izpraznjenega akumulatorja, tega poskušal zagnati s pomočjo kablov iz drugega vozila. Pri tem je prišlo do požara okvarjenega vozila, ki je pogorelo v celoti. Požar se je razširil in poškodoval še dve sosednji vozili na parkirišču. V dogodku kjer je nastalo za več tisoč evrov škode ni bil nihče poškodovan. Z ogledom kraja kaznivega dejanja so bile zavarovane sledi, policisti pa nadaljujejo s preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na Barju, ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je poljski voznik v vozilu prevažal 8 tujcev (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilne domu. Državljanu Poljske je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 11.30 se je v Rožni dolini v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka v križišču pri vključevanju v na prednostno cesto odvzela prednost drugemu kolesarju. Pri tem se je kolesarka huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes, okoli 0.30 se je v naselju Volčji Potok zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njej pokazal 0.98 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14.30 se je v naselju Sora zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran