radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

nogometna zogaNa stadionu v Športnem parku v Novi Gorici je bila 28. aprila z začetkom ob 20. uri, odigrana prvenstvena nogometna tekma 2. slovenske nogometne lige (2. SNL) med domačo ekipo ND Gorica in gostujočo ekipo ND Primorje eMundia. Navijaški skupini obeh ekip sta bili v preteklosti že udeleženi v medsebojnih kršitvah, zato so bili policisti Policijske uprave Nova Gorica pozorni na morebitne kršitve javnega reda.

Tik pred začetkom nogometne tekme je bilo zunaj prireditvenega prostora, kasneje pa tudi na nogometni tekmi prižganih več pirotehničnih izdelkov, med drugim je bilo odvrženo močnejše pirotehnično sredstvo. Zaradi detonacije slednjega je bil lažje poškodovan moški. Policisti so v zvezi s tem obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti (po 314. členu KZ-1); storilec še ni bil izsleden.

Zaradi posesti pirotehničnih izdelkov bodo policisti zoper 19-letnika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče (kršitev določil 40. člena Zakona o javnih zbiranjih).

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo ob dodatno ugotovljenih prekrških zoper identificirane kršitelje izvedli ustrezen ukrep.

Policisti preverjajo tudi okoliščine prekrška, ki nakazujejo, da organizator ni izvedel vseh ukrepov za zagotavljanje varnosti na tej prireditvi, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih.

Ob tem želimo ponovno opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo Policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran