radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 285 klicev, med temi 95 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 9 povoženj divjadi,
  • 1 prometno nesrečo II.kategorije, v kateri je bila ena oseba lahko telesno poškodovana,
  • 2 prometni nesreči III. kategorije, v katerih sta bila dva udeleženca hudo telesno poškodovana,
  • 1 kršitelja, kateremu so policisti zasegli vozilo, ker je vozil motorno vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja,
  • 8 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 4 na javnem kraju in 4 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrometna nesreča III. kategorije
Včeraj popoldan, okoli 17 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Ptuju, v kateri so bila udeležena 3 vozila. 30- letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Ptuja je z sprednjim delom vozila trčila v zadnji del motornega kolesa, 63- letnega voznika motornega kolesa iz okolice Šentilja, kateri je stal v koloni. Po trčenju je motorno kolo odbilo v zadnji del osebnega avtomobila 57- letnega voznika iz okolice Ptuja, kateri je stal pred njim. Motorist je nato padel z motornim kolesom na tla, in se hudo telesno poškodoval. S kraja prometne nesreče je bil odpeljan z reševalnim vozilom v Splošno bolnišnico Ptuj. Po pregledu v bolnišnici ni v življenjski nevarnosti. Zoper 30- letno voznico bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Prometna nesreče III. kategorije
Včeraj zvečer malo pred 20 uro smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v kraju Lačna gora v občini Oplotnica, v kateri sta bila udeležena 63- letni pešec in 63- letni voznik traktorja, oba doma iz občine Oplotnica. 63- letni pešec je hodil po lokalni cesti po desni strani cestišča, nenadoma je stopil proti sredini cestišča v trenutku, ko se je v isti smeri pripeljal voznik traktorja. Voznik traktorja je pešca povozil, omenjeni pešec je bil odpeljal v UKC Maribor, kjer je bilo po pregledu ugotovljeno, da se je hudo telesno poškodoval in je v življenjski nevarnosti. Policisti bodo zoper pešca uvedli hitri postopek zaradi kršitve CPP.

DOPOLNJENO: 1. 5. 2024 ob 10:30
V zvezi omenjene prometne nesreče vas obveščamo, da je slednji danes dopoldan poškodbam podlegel.

Obravnavani tujci
Policisti PP Ormož so danes ponoči, okoli 2. ure, v Središču ob Dravi prijeli 8 tujcev, ki pri sebi niso imeli dokumentov in dovoljenja za prehajanje notranjih mej EU. V postopku so policisti ugotovili, da gre za 8 polnoletnih drž. Irana. Policisti so z njimi izvedli postopek, vseh osem tujcev pa je v postopku podalo namero za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilnem domu.

Robert Mesiček, mag.prav.
samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran