radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 148 klicev, med temi 55 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 7 kaznivih dejanj,
  • 8 prometnih nesreč I. kategorije,
  • kršitelja, kateremu so policisti zasegli vozilo, ker je vozil motorno vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja,
  • 4 prijave kršitve javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru,
  • pridržanje kršitelja javnega reda in miru, ki se kljub ukazom policistov, ni pomiril in ni prenehal s kršitvijo.

policija splosniZaspal v lokalu
Včeraj, okoli 21. ure, so bili mariborski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda v enem izmed lokalov v Mariboru. Pijan gost je v lokalu spal. Ko ga je natakarica prebudila in ga opozorila, da v lokalu ne more spati, se je pričel nedostojno vesti do nje in nanjo kričati. Ker se ni umiril je poklicala policijo. Kršitelj se tudi ob prihodu policistov na kraj ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, da s kršitvijo preneha. Policista sta zanj odredila pridržanje do streznitve. V prostorih za pridržanje se je lahko kršitelj v miru naspal, posledice svojega početja pa bo čutil, ko se bo streznil, saj mu je bil izdan plačilni nalog za navedene kršitve.

Obravnavani tujci
Na strateški mejni točki Gruškovje so policisti za izravnalne ukrepe ustavili tovorno vozilo, turških registrskih tablic, za katerega je obstajal sum, da v tovornem delu prevaža migrante. Policisti so z uporabo tehničnih sredstev opravili pregled tovornega dela vozila in pri tem odkrili devet migrantov, ki so se skrivali v tovornem delu. V postopku so policisti prijeli 6 državljanov Sirije, dva državljana Palestine in Iračana. Zaradi suma ilegalnega sprovanjanja oseb preko meje, so policisti izvedli postopek z voznikom tovornega vozila, prav tako so policisti izvedli postopek z migranti. Vsi postopki z osumljencem in migranti še vedno potekajo.

Zaznano vozilo, ki je prevažalo ilegalce
Okoli 3. ure, so policisti PP Gorišnica ustavljali črnega passata, ki ga je vozil neznan voznik, ki ni upošteval znakov policistov za zaustavitev in je z vožnjo nadaljeval. Malo kasneje so policisti navedeno vozilo izsledili, vendar v vozilu ni bilo nikogar. Policisti aktivno nadaljujejo z iskanjem voznika in migrantov, prav tako bodo opravili ogled vozila.

Postopek s tujci
V Središču ob Dravi so ormoški policisti ponovno obravnavali 4 drž. Sirije, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU. Vse tujce so odpeljali na policijsko postajo, kjer so z njimi izvedli policijski postopek, ki trenutno še traja.

Drugih odmevnejših dogodkov v navedenem obdobju nismo beležili.

Miran Klemen, mag.
samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran