radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v prazničnih dnevih intervenirali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 443 klicev.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 8 tatvin in 1 drzno tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 12 primerih.

Na območju PU Koper so policisti med prvomajskimi prazniki obravnavali 39 nezakonitih prehodov državne meje.

30. 4.
Ob 13.40 so na počivališču Risnik kontrolirali osebni avtomobil Toyota Yaris, italijanske registracije, ki ga je vozil 35-letni državljan Romunije, z urejenim statusom v Italiji. Prevažal je 3 državljane Turčije, ki so samovoljno zapustili Azilni dom. Vozniku sledi kazenska ovadba, državljani Turčije so ponovno izrazili namero o podaji prošnje za mednarodno zaščito v Sloveniji.

Na Bivju je nekdo ukradel 20 lesenih tramov in 200 podpornikov za gradbeni oder. Podjetje je oškodovano za 3000 evrov.

Ob 18.30 je v koprski trgovini 43-letni moški žalil zaposlenega in ga udaril. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Čez dobro uro se je kršitelj vrnil v trgovino in ponovno grozil zaposlenemu. Ker je bil pod vidnim vplivom mamil, zaradi njegovega ravnanja in obnašanja pa je obstajala bojazen, da bo s kršitvijo nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog.

1. 5.
Ob 0.10 so imeli v Hrpeljah v postopku 18-letnega državljana Kosova, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Pivki so ob 2.25 zasegli osebni avtomobil 16-letniku, ki je peljal brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 3.55 so pri Izoli ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,13 mg/l, hitri test na droge pa je bil pozitiven na kanabis. Strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo v Parecagu poškodoval tri osebne avtomobile. Poškodovani so bili z ostrim predmetom, skupaj je škode za približno 4500 evrov. V vrtni kuhinji je nato neznani storilec v vedru zakuril ogenj, ki se je razširil na delovno površino kuhinje in plastične elemente. Obravnavamo kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti in kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

V Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno parkirano motorno kolo Honda CBF 125, KPLE-05, bele barve, letnik 2012, vredno 1500 evrov.

Ob 10.30 sta policista s plovilom P-16 opravljala naloge na območju Piranskega zaliva. Opazila sta plovilo, na njem je oseba mahala. 45-letnik, ki je upravljal s čolnom, je imel težave z motorjem in ni mogel odpluti do obale. Čoln je odnašalo proti odprtem morju. Policijska patrulja je plovilo odvlekla na privez v Piran.

Ob 13.35 je na PP Izola 81-letna gospa prijavila poskus tatvine. Neznani moški naj bi do nje pristopil s hrbtne strani in ji poskušal na silo iztrgati torbico, kar pa mu ni uspelo, saj je gospa pričela kričati in je neznanec pobegnil s kraja. Dogodek se preiskuje.

Neznani storilec je na potniškem terminalu v Kopru ukradel odklenjeno električno kolo KTM, vredno 3000 evrov.

Ob 18.20 nas je poklicala 49-letna državljanka Italije in prijavila, da so ji s skuterjem zapeljali čez nogo, ko je hodila po pločniku. Nato je padla in se lažje poškodovala, voznica skuterja s sopotnico pa je odpeljala. Policisti so z zbiranjem obvestil izsledili 16 in 14-letnico, obveščeni so bili starši. 16-letna voznica skuterja je osumljena storitve kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (po I. odstavku 328. člena KZ-1).

Ob 19.20 so na Ravbarkomandi ustavili osebni avtomobil BMW, nemške registracije, ki ga je vozil državljan Romunije, z urejenim prebivanjem v Nemčiji. Prevažal je tri državljane Turčije. Državljani Turčije so bili odpeljani v Azilni dom, vozilo so policisti zasegli, vozniku pa sledi kazenska ovadba.

Ob 21.43 smo dobili prijavo, da se na Župančičevi ulici v Kopru pretepajo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so vpleteni 31-letni, 45-letni in 40-letni moški. Vse tri so odpeljali v SB Izola in odredili zanje strokovni pregled. Trenutno policisti še zbirajo obvestila s smislu ugotavljanja suma storitve kaznivega dejanja povzročitev hude telesne poškodbe. Vsi trije so osumljenci in vsi trije so tudi poškodovani.

V Sežani so ob 23.40 ustavili 65-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.67 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

2. 5.
V Hrpeljah je nekdo z gradbišča ukradel različno električno in motorno orodje (žage, vrtalniki, rezalniki, varilni aparat ...). Lastnik je oškodovan za 4000 evrov.

V Koštaboni je nekdo vlomil v parkirano vozilo in iz njega ukradel gotovino.

Ob 23.50 je na cesti od Komna proti Braniku voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Zapeljal je preko vozišča in s sprednjim delom vozila trčil v kup zemlje, kjer je obstal. Policisti so ugotovili, da je 73-letni voznik vozil brez vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0.89 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

3. 5.
Ponoči je nekdo vlomil v kontejner na gradbišču v Divači. Odnesel je več kosov električnega orodja.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran