radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo na številki policije 113 za komunikacijo v sili v času od 5. ure 3.5.2024 do 5.ure 4.5.2024 prejeli 227 klicev, med katerimi je bilo 85 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 17 s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari. Eno osebo smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku.
  • 22 prometnih nesreč. V 3. prometnih nesrečah so bile 3 osebe lahko telesno poškodovane. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega so bile 4 prometne nesreče z udeležbo divjadi.
  • 6 kršitev javnega reda in miru. Od tega 3 kršitev na javnih krajih in 3. kršitve v zasebnih prostorih. 2. osebi smo pridržali do streznitve.

policija splosniOdmevnejši dogodki:
Policisti Policijske postaje Maribor I so 3. 5. 2024 okrog 7:20 v Mariboru obravnavali vlom v poslovne prostore iz katerih je neznani storilec odtujenih več zdravil in s tem po nestrokovni oceni povzročil za okrog 800 EUR materialne škode. Po zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti Policijske postaje Maribor II so 3. 5. 2024 okrog 20:45 v Mariboru obravnavali pogrešanje mladoletnice, ki je bila kasneje najdena.

Policisti Policijske postaje Šentilj so 3. 5. 2024 okrog 22:15 v Šentilju ustavili voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pri pravilni uporabil pokazal 0,74 mg/l. Oseba je bila pridržana po določilih Zakona o prekrških. Policisti bodo podali obdolžilni predlog na sodišče v Mariboru.

Policisti Policijske postaje Ormož so 4. 5. 2024 okrog 2:50 v Središču ob Dravi obravnavali 16 tujcev, od tega 15 državljanov Turčije in 1 državljana Sirije, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Hrvaško in Slovenijo. Postopek s tujci še poteka.

Albin Gradišnik, spec.
vodja izmene
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran