radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 229 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 90:

  • 19 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu), dva o tatvini, eden o poškodovanju tuje stvari in trije o nasilju v družini, policisti so trem osebam izrekli prepoved približevanja;
  • 27 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in devet o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 14 s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • 11 o dogodkih, od tega eden o požaru in štirje o povoženi divjadi;
  • eden s področja mejnih zadev in tujcev.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 12. uro obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Neznani storilec si je prilastil kosilnico na nitko. Lastnika je oškodoval za nekaj več kot 1000 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 13.30 obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 29-letni moški nasilen do svojih sorodnikov. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tržiški policisti so včeraj okoli 15.30 obravnavali 56-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti zbirajo obvestila in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so včeraj nekaj čez 21. uro obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 50-letni moški nasilen do svojih sorodnikov. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
O prometni nesreči med voznikom avtomobila in peško, ki se je zgodila v petek okoli 12.45, na območju Jesenic, smo vas obveščali že v soboto dopoldne s posebnim obvestilom. Facebook PU Kranj: https://www.facebook.com/share/p/FQC7xW5VahcbrEXs/

Radovljiški policisti so bili v petek nekaj čez 22. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 49-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča s avtomobilom zapeljala izven vozišča po klancu navzdol. Se z avtomobilom prevrnil na streho in obstal ob drevesu. Voznik je bil telesno poškodovan in s kraja z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili gasilci in zdravstveno osebje. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Blejski policisti so bili včeraj nekaj čez 15. uro obveščeni o prometni nesreči na relaciji Soriška planina-Bohinj. 26-letni kolesar, državljan Poljske, je zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo po klancu navzdol padel in se telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili danes okoli pol ene ure zjutraj obveščeni o padcu voznika mopeda. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 38-letni voznik med vožnjo po kolesarski stezi, z mopedom do 25 km/h, zapeljal z nje na travnato površino in padel. Pomoč na kraju mu je nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 16. uro obravnavali 57-letnega moškega, ki se je v zasebnem prostoru nasilno vedel do drugih oseb. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Zanj so odredili pridržanje do 12 ur in vodijo prekrškovni postopek.

Mejne zadeve:
Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Gorenjski prometniki so imeli v petek okoli 23.30 na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane, med Kranj vzhodom in Ljubljana v postopku voznika, državljana Ukrajine, z urejenim statusom v Avstriji, ki je v kombiju ukrajinskih registrskih oznak prevažal pet tujcev, državljanov Sirije. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države v nadaljevanju priveden k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. Z državljani Sirije so policisti izvedli nadaljnji postopek.

Mikromobilnost - večja varnost na kolesu, e-kolesu in e-skiroju
Z jutrišnjim dnem in vse do 19. maja 2024 bo potekala preventivna akcija Mikromobilnost. Akcija je namenjena večji varnosti in spoštovanju prometnih pravil uporabnikov koles in lahkih motornih vozil. Akcijo koordinira Agencija za varnost prometa. Policisti vsem udeležencem želimo varno vožnjo in dosledno spoštovanje prometnih predpisov. Z odgovornim ravnanjem vsakega posameznika, bo promet potekal varneje. Prometnih nesreč pa bo manj.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121727-z-nacionalno-akcijo-mikromobilnost-do-vecje-varnosti-na-kolesu-e-kolesu-in-e-skiroju

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran