radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 308 klicev, med temi 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 8 povoženj divjadi,
  • 1 prometno nesrečo III.kategorije, v kateri je bila ena oseba hudo telesno poškodovana,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih so bile tri osebe lahko telesno poškodovane,
  • 13 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 9 na javnem kraju in 4 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrometna nesreča III. kategorije
Včeraj popoldan, okoli 13.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami V Stojncih (občina Markovci), v kateri sta bila udeležena 2 osebna avtomobila in pešec. 74- letni voznik osebnega avtomobila se je pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce, kjer je z svojim vozilom trčil v 32- letnega pešca, kateri je na prehodu za pešce prečkal cesto. 74- letni voznik je hotel preprečiti trk zato je zapeljal na nasprotni voznik pas, kjer je trčil v vozilo 29-letnega voznika, kateri je stal z vozilom pred prehodom za pešce. Po trčenju je pešec padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval. S kraja prometne nesreče je bil odpeljan z reševalnim vozilom v Splošno bolnišnico Ptuj. Po pregledu v bolnišnici pešec ni v življenjski nevarnosti. Zoper 74- letnega voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Vlom v stanovanje in tatvina osebnega avtomobila
Neznani storilec je v času prvomajskih praznikov vlomil v stanovanje v Poljčanah (občina Poljčane). Iz stanovanja je odnesel gotovino, in ključe od osebnega VW golf GTI reg.št. KP LG-087, letnik 2011 črne barve, ter še ključe od drugega vozila. Nato je z originalnimi ključi odpeljal omenjeno vozilo VW Golf. Lastnik je oškodovan za 21.000 evrov.

V zvezi ukradenega vozila naprošamo vse, ki imajo informacije o ukradenem vozilu ali bi vozilo opazili, da to sporočijo na intervetno številko policije 113, oziroma anonimno številko policije 080-1200.

Vlom v stanovanje
Neznani storilec je v času prvomajskih praznikov vlomil v stanovanje v Miklavžu na Dravskem polju (občina Miklavž na Dravskem polju). Iz stanovanja je odnesel denar, uro, zlati nakit in zlate ploščice. Lastnica je oškodovana za 42.000 evrov.

Robert Mesiček, mag.prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran