radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1226 klicev, 313 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 95 nanašalo na kriminaliteto, 106 na javni red in mir, ter 92 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 23 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 6x nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 36 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Logatca je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil motorno žago, kosilnici in plinski žar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Litiji je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 3.000 evrov škode.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti v Logatcu ustavili kombi čeških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 11 tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prijeta osumljenca drzne in velike tatvine
4. 5. 2024, okoli 8.30 smo bili obveščeni o drzni tatvine v eni izmed trgovin v centru Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je storilec vstopil v prodajalno, odrinil prodajalko in iz blagajne odtujil denar, nato pa s kraja peš pobegnil. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so 28-letnega osumljenca na podlagi opisa izsledili in mu za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja drzne tatvine, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 10. uro smo bili obveščeni, da neznani storilec vlamlja v parkomat v mestnem jedru Kamnika. Na kraj je bilo napotenih več patrulj. Policisti so 33-letnega osumljenca prijeli in mu za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. Ker se je prijetju uprl so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. V dogodku ni bil niče poškodovan, osumljencu je bila zaradi uporabe prisilnega sredstva – plinskega razpršilca, nudena zdravniška pomoč. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj poskusa velike tatvine in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 3. ure se je na gorenjski avtocesti pri odcepu za Vodice v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno da je vozil neregistrirano vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran