radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 91 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 38:

 • osem s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu);
 • osem s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo;
 • sedem s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju;
 • štirje o dogodkih, od tega eden o požaru in dva o povoženi divjadi.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 15. uro obveščeni o padcu 70-letne kolesarke, ki je med kolesarjenjem na relaciji Kranj-Šenčur, zaradi neprilagojene hitrosti padla in se telesno poškodovala. Bila je tudi pod vplivom alkohola (0,45 mg/l). Na kraju ji je pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Preventiva: Policisti kolesarjem svetujemo, da hitrost vožnje prilagodijo stanju in lastnostim vozišča, gostoti prometa in za vožnjo uporabljajo kolesarsko stezo ali kolesarski pas. Če le teh ni, naj vozijo po desnem smernem vozišču na primerni oddaljenosti od roba vozišča. Na kolo vedno trezni. Vizija NIČ! Pazite na ostale udeležence v prometu in se zavedajte svoje odgovornosti. V prometu bodite pozorni na prometno dogajanje okoli vas.
Kolesarji:

 • uporabljajte površine, ki so namenjene vam (kolesarske steze, desni rob vozišča, itd.), pločnike pustite pešcem
 • odrecite se alkoholu in prepovedani drogi
 • uporabljajte kolesarsko čelado - obvezna do 18. leta starosti
 • odrecite se uporabi slušalk in mobilnih telefonov v času vožnje
 • bodite dobro vidni
 • spoštujte prometna pravila
 • bodite pozorni na druge udeležence v prometu in se
 •  zavedajte svoje odgovornosti.

Prav tako poskrbite za varnost svojih koles in jih ustrezno zavarujte (zaklenite s ključavnico, na tak način, da so varna, ko jih pustite brez nadzora itd..).

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 4. maja 2024 in ga je storil državljan Ukrajine 3. maja 2024 okoli 23.30, na cestni relaciji Kranj vzhod-Ljubljana, dopolnjujemo s podatkom, da je bil voznik privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Mikromobilnost - večja varnost na kolesu, e-kolesu in e-skiroju
Vse do 19. maja 2024 bo potekala preventivna akcija Mikromobilnost. Akcija je namenjena večji varnosti in spoštovanju prometnih pravil uporabnikov koles in lahkih motornih vozil. Akcijo koordinira Agencija za varnost prometa. Policisti vsem udeležencem želimo varno vožnjo in dosledno spoštovanje prometnih predpisov. Z odgovornim ravnanjem vsakega posameznika, bo promet potekal varneje. Prometnih nesreč pa bo manj.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121727-z-nacionalno-akcijo-mikromobilnost-do-vecje-varnosti-na-kolesu-e-kolesu-in-e-skiroju

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran