radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 116 klicev, med temi 54 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 3 kazniva dejanja,
  • 6 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 1 vozilo je bilo zaseženo vozniku,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru.

policija splosniObravnavani tujci
Na območju Maribora smo obravnavali dva tujca, državljana Mongolije, ki sta podala namero po mednarodni zaščiti.

Prometna varnost
Na območju Zrkovcev smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, v kateri sta trčila voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa, ki se je pri tem lažje poškodoval. Vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog.

Policisti PPP Maribor so v Mariboru obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (1,06 mg/l alkohola), Vozilo mu je bilo zaseženo, izdan plačilni nalog, sledi obdolžilni predlog.

Do 19. maja 2024 na območju Slovenije potekajo poostrene aktivnosti za izboljšanje varnosti kolesarjev, voznikov lahkih motornih vozil in pešcev v cestnem prometu, ki spadajo med ranljive udeležence cestnega prometa. Pri izvajanju teh aktivnosti tudi na območju Policijske uprave Maribor posebno pozornost namenjamo ugotavljanju kršitev povezanih s problematiko kolesarjev, voznikov lahkih motornih vozil in pešcev. V sredo, 8. maja 2024, bomo na našem območju izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad kolesarji, vozniki lahkih motornih vozil (e-skirojev), pešci in ob tem tudi nad vozniki vozil, ki ogrožajo njihovo varnost. Več o tem: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121727-z-nacionalno-akcijo-mikromobilnost-do-vecje-varnosti-na-kolesu-e-kolesu-in-e-skiroju

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran