radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Brežiški policisti so zasegli tovorno vozilo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
Na delovišču v Radni vasi je med 30. 4. in 6. 5. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Z delovišča v Mirni Peči je med 30. 4. in 6. 5. neznanec odtujil pnevmatsko udarno kladivo. Izvajalca del je oškodoval za 10.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Trdinovi ulici v Novem mestu je med 18.30 in 21.30 nekdo poskušal vlomiti v dva avtomobila. V notranjost mu ni uspelo priti, zaradi poškodb vozil pa je nastalo za okoli 2.000 evrov škode.

Prekoračitev hitrosti
Na območju Čateža ob Savi so policisti nekaj pred polnočjo ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Porsche švicarskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 200 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 70 km/h. 28-letnemu državljanu Švice so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Rakovec, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 23 državljanov Sirije, osem državljanov Somalije, sedem državljanov Turčije, šest državljanov Indije, šest državljanov Burundija, tri državljane Afganistana, dva državljana Pakistana in državljana Senegala. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 14 državljanov Maroka in šest državljanov Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran