radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 298 klicev, med temi 110 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 17 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrometna varnost
Med izvajanjem meritev hitrosti s stacionarnim merilnikom na območju PU Celje je bila v nedeljo zjutraj izmerjena hitrost voznici začetnici iz okolice Maribora, ki je na odseku, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 km/h, peljala s hitrostjo 204 km/h. Voznica je nadaljevala s takšno vožnjo, saj je stacionarni merilnik na območju Slovenske Bistrice pokazal, da je tudi tam krepko prekoračila hitrost vožnje (203 km/h). Ustavili so jo policisti PPP Maribor, ki so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kriminaliteta
Vlomljeno je bilo v skladišče, oz. poslovni prostor na območju Ptuja, po dosedanjih informacijah neznani storilec ni odnesel ničesar, je pa nastala materialna škoda v višini 2.000 eur.

Okrog 2.50 smo bili obveščeni o ropu poslovnega prostora na območju Maribora. Neznani storilec se je s "cross" motorjem pripeljal na bencinski servis, natočil gorivo, nato pa vstopil v poslovni prostor z orožjem in odtujil gotovino. Po prvih informacijah gre za moškega visokega okrog 185 cm, suhe postave, oblečen je bil v črna oblačila, bele športne copate in rokavice, na obrazu je nosil masko. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja ropa, nadaljujemo z intenzivnim zbiranjem obvestil.

Na območju Zg. Voličine je bilo vlomljeno v poslovni prostor, odtujeno pa različno orodje, s čimer je neznani storilec lastnikom povzročil materialno škodo v višini 6.000 eur.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran