radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 654 klicev, 207 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 69 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 16 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestni kolesi (moško znamke Lapierre Aircode sive barve; žensko Giant Livin, črno zelene barve) in gorsko kolo (Lapierre Zesty, temnorjave barve). Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v brunarico in odtujil kosilnico in motorno koso. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Kočevju so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili tehnično blago. Po prvi oceni je nastalo za več tisoč evrov škode.

Prijet storilec vloma
Danes okoli 1. ure smo bili obveščeni, da je varnostnik pri eni izmed trgovin v centru Ljubljane zaznal vlom. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, storilec pa je bil zaloten in prijet v trgovini, kjer je vlomil v blagajno. Policisti mu odvzeli prostost in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja poskusa velike tatvine. Po zbranih obvestilih bo s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika. Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

Prijet storilec tatvine
Včeraj okoli 16. ure smo bili obveščeni o tatvini artiklov v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki na območju centra Ljubljane. Policisti so na podlagi podanega opisa osumljenca prijeli in mu za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost ter mu zasegli odtujene predmete, ki jih je imel pri sebi. Ker se je zasegu predmetov uprl so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj tatvine in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Roparska tatvina
Včeraj okoli 22.30 smo bili obveščeni o roparski tatvini na območju centra Ljubljane. Skupina oseb je obstopila oškodovanca in jima zagrozila s pretepom ter zahtevala da jim izročita mobilna telefona in denar. Odtujili so jima dva mobilna telefona in pobegnil s kraja. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so na podlagi danega opisa prijeli enega izmed osumljencev in mu odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah roparske tatvine, tako v smeri izsleditve ostalih osumljencev kot najdbe odtujenih predmetov. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 12. ure se je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi vožnje v napačni smeri trčil v vozilo, ki je zavijalo levo. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na Argentinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznica e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v krožišče odvzel prednost voznici e-skiroja na kolesarski stezi. Pri tem se je voznica e-skiroja lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8.30 se je na ulici Stožice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo, vozilo pa je za tem odbilo na hodnik za pešce, kjer je trčil še v peško, ki je hodila po pločniku. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran