radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec si je na Goriškem prilastil pozabljeno gotovino na bančnem avtomatu
Policisti Policijske postaje Nova Gorica so včeraj sprejeli prijavo glede suma storitve kaznivega dejanja Zatajitev (po petem odstavku 208. člena KZ-1) na območju Nove Gorice (Erjavčeva ulica). Neznanec je med vikendom oz. v soboto, 4. maja v dopoldanskem času, v reži bankomata našel pozabljeno gotovino (40 evrov). Neznanec si je protipravno prilastil gotovino in s kraja odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tudi v reži bankomata v naselju Cerkno najdena pozabljena gotovina
Prav tako smo bili včeraj, 6. maja ob 18.18, obveščeni, da je pošteni najditelj v reži bankomata v naselju Cerkno našel bankovce v vrednosti 70 evrov in o tem obvestil policijo. Lastnik omenjenega zneska se še išče. Če ste denar dvignili in pozabili, prav tako imate dokazilo o opravljeni transakciji, se čim prej zglasite na policijski postaji v Idriji, kjer hranijo vaš denar.

Ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (208. člen KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

Na Kobariškem zagorelo gospodarsko poslopje
Danes, 7. maja ob 7.36, smo bili obveščeni o požaru gospodarskega poslopja oz. garaže ob eni od stanovanjskih hiš v naselju Borjana (občina Kobarid). V požaru je nastala materialna škoda (pogorelo je približnotri3 kvadratne metre ostrešja in ožgalo en tram), glede na prve ugotovitve je vzrok omenjenega požara najverjetneje napaka na električni instalaciji. Požar so pogasili domačini sami, na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Kobarid in PGD Breginj. O dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici).

Neznanec iz vozila ukradel žensko denarnico z vsebino
Včeraj, 6. maja, smo obravnavali tatvino na Goriškem, kjer je neznani storilec konec minulega tedna oz. v petek, 3. maja okoli 14.15, vstopil v odklenjen osebni avtomobil znamke Citroen in si prilastil žensko denarnico z vsebino (v njej je oškodovanka imela osebne dokumente in gotovino). Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Neznanec se je na parkirišču znesel nad parkiranim avtomobilom
PP Nova Gorica so včeraj, 6. maja zgodaj popoldne, s strani naznaniteljice prejeli prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1) na parkirišču v bližini gostinskega objekta na območju Nove Gorice (Kekčeva pot), kjer je neznanec z neznanim predmetom poškodoval oz. podrsal prednja in zadnja vrata parkiranega osebnega avtomobila. S tem nezakonitim početjem je neznanec lastnici vozila povzročil za okoli tisoč evrov materialne škode. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Manjša prometna nesreča na parkirišču v Šempetru pri Gorici
Policiste PP Nova Gorica so včeraj, 6. maja popoldne, obvestili, o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Šempetru pri Gorici, kjer je neznana voznica belega osebnega avtomobila na parkirišču pred večjo trgovino trčila v zadnji del drugega osebnega vozila in s kraja odpeljala ne da bi drugi udeleženki nudila ustrezne podatke oz. o tem obvestila Policijo. Okoliščine prometne nezgode policisti še preiskujejo.

Povoženje divjadi
Policisti PP Ajdovščina so danes, 7. maja ob 7.30, prejeli obvestilo, da je voznici osebnega avtomobila med vožnjo v okolici Cola (občina Ajdovščina) pred vozilo nenadoma skočila srna in jo zadela. Na vozilu je nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 6. maja ob 17.52, obravnavali povoženje divjadi na območju Doblarja, kjer je voznik povozil srno. Omenjena divjad je na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Nova Gorica tudi v tem primeru odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran