radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 643 klicev, 206 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 53 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja v drugem pa so kršitelju odvzeli prostost.

Pri prometni varnosti so obravnavali 33 prometnih nesreč z materialno škodo in 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 5 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo v gradnji, od koder je neznani storilec odtujil elektro material. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil električni skiro. Podjetje je oškodoval za okoli 1.800 evrov.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili potapljaško in drugo opremo. Po prvi oceni je nastalo za okoli 10.000 evrov škode.

Drzna tatvina
Včeraj okoli 8. ure smo bili obveščeni o tatvini denarnice na Kersnikovi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih sta dva neznana moška pristopila do oškodovanca in ga zamotila s pogovorom, med tem pa mu iz žepa odtujila denarnico. Oškodovanec ju je skušal enega storilca zadržati a se je ta iztrgal in sta oba peš pobegnila.

Opis neznancev:

  • moška stara med 25 in 35 let visoka okoli 165 cm, eden močnejše, drugi suhe postave, prvi oblečen v modro jakno s kapuco in črne trenirka hlače, drugi v črno tanjšo jakno, črne trenirka hlače, na glavi je imel kapo s šiltom z vojaškim vzorcem.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 14. ure se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 se je v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet na prednostno regionalno cesto odvzela prednost voznici, ki je pripeljal po njej. Pri tem sta se udeleženi voznici lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Potoški cesti v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena motoristka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure se je v Završju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vožnji vzvratno zaradi nepravilnega premika trčila v motorista. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 se je na Oražnovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri odpiranju vrat zaprla pot kolesarki, ki je trčila v vozilo in pri tem padla. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran