radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 61 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 29:

  • štiri s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini in eden o poškodovanju tuje stvari;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega šest o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali dva voznika;
  • trije s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju;
  • dva o dogodkih.

policija splosniPoškodovanje tuje stvari:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj po 16. uri obveščeni o poškodovanju pnevmatik na dveh parkiranih avtomobilih. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 8. ure obveščeni o tatvini žlebov z mrliških vežic. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo o dejanju obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujša prometna prekrška:
Gorenjski prometniki so imeli včeraj nekaj pred 8. uro zjutraj na gorenjski avtocesti, v bližini izvoza Kranj zahod v smeri Ljubljane, v postopku 60-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (1,61 mg/l, kar je več kot 3 promile). Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so imeli včeraj okoli 14. ure v postopku 52-letnega tujega voznika, s statusom v Sloveniji, ki mu je odrejeni hitri test na prepovedano drogo pokazal pozitiven rezultat. Strokovni pregled je odklonil. Policisti so mu odredili pridržanje do 12. ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva: Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, katerih posledice so lahko zelo hude. Z vsako prometno nesrečo pride tudi do daljših zastojev. Za volan vedno sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti v prometu registrirana!

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran