radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 597 klicev, od tega 174 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 26 tatvin, 3 vlome in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Rop
Včeraj, nekaj pred 15. uro smo bili obveščeni o ropu na območju Moste. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznanca pristopila do trafike in z grožnjami od prodajalke zahtevala denar. Iz blagajne sta vzela nekaj gotovine, nato pa s kraja pobegnila.

Opis:

  • oba moška sta bila oblečena v črna oblačila, čez obraz sta imela maske, eden izmed njiju je nosil torbico čez ramena.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 18. uro se je v križišču Gosposvetske in Tivolske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču zavijal pri tem pa izsili prednost kolesarki. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 se je v Preserjah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombijev. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je zapeljal na brežino in se prevrnil na bok na vozišče po katerem se je pravilno pripeljal drug voznik kombija in trčil vanj. V nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran