radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj izsiljevanja, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli nasilneža
Nekaj pred 11. uro smo bili obveščeni, da naj bi v Novem mestu neznanca z grožnjami prisilila dva oškodovanca, da sta na bančnem avtomatu dvignila denar in jim ga izročila. O nasilnežih je OKC takoj seznanil vse policiste na širšem območju in na podlagi opisa so policisti izsledili in prijeli 18-letnika z območja Brežic in 16-letnika z območja Novega mesta. Osumljencema so zasegli denar in ga izročili oškodovancem. Ugotovili so še, da je mladoletnik, ki je bil pod vplivom alkohola, razgrajal na terasi gostinskega lokala in razmetaval stole. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah javnega reda in miru bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, zoper oba pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Trebanjski policisti prijeli vlomilca
Trebanjski policisti so bili nekaj pred 20. uro obveščeni o sumljivem ravnanju neznanca, ki naj bi iz nedograjene stanovanjske hiše odnašal gradbeni material. Takoj so se odzvali in na kraju izsledili in prijeli 45-letnega osumljenca iz Brezja, ki je iz objekta odtujil električne vodnike in električne podaljške. Ukradene predmete so mu zasegli in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo zoper 45-letnika na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine
Med 3. 5. in 7. 5. so v Straži neznanci s strehe objekta odtujil bakrene žlebove, obrobe in cevi. S tatvino in poškodovanjem objekta so povzročili za okoli 4.000 evrov škode.

Na območju Čateža ob Savi je v noči na 8. 5. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar, tobačne izdelke in steklenice z alkoholno pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Dobova) izsledili in prijeli 35 državljanov Sirije, 20 državljanov Pakistana, 19 državljanov Afganistana, 15 državljanov Turčije, 11 državljanov Egipta, pet državljanov Bangladeša, tri državljane Nepala, dva državljana Šrilanke, dva državljana Maroka, dva državljana Irana, državljana Gruzije, državljana Alžirije, državljana Indije in državljana Nigerije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran