radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 153 klicev, med temi 81 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1. prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala
  • 6 primerov povoženja divjadi in
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 v zasebnem prostoru.

policija splosniNasilje v družini
Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj, okrog 9.30 ure, sprejeli prijavo 31-letne ženske. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je njen zunajzakonski partner nad njo izvajal nasilje. Policisti so 28-letnega moškega izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Z zbiranjem obvestil policisti še intenzivno nadaljujejo. O vseh izvedenih aktivnostih bodo nato obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Ogoljufan po telefonu
Včeraj, okrog 20.30 ure, je na Policijsko postajo Ruše prišel 68-letni oškodovanec ter povedal, da ga je po telefonu poklical neznani moški, kateremu je nudil potrebne podatke z namenom dviga denarja, ki bi ga naj oškodovanec zaslužil s kriptovalutami. Po posredovanih podatkih je ugotovil, da ga je neznanec, s katerim se je pogovarjal po telefonu ogoljufal, saj mu je z računa odtujil 3.000 evrov. Policisti v tej zvezi zbirajo obvestila.

V izogib navedenim primerom policisti ponovno opozarjamo, da se občani:

  • ne oglašajo na neznane telefonske klice iz tujine,
  • gre lahko tudi za ponarejene slovenske telefonske številke - če prejmejo klic s ponudbami o zaslužku s kriptovalutami, naj nemudoma prekinejo povezavo,
  • na računalnik ali telefon ne nameščajo programov za oddaljen dostop,
  • nikomur ne dovolijo upravljanja z računalnikom ali telefonom,
  • nikomur ne dovolijo dostopa do spletne banke.

Ob morebitnem oškodovanju svetujemo, da zberejo vso razpoložljivo dokumentacijo (elektronsko pošto, podatke o transakcijah, morebitne mobilne številke, naslove elektronske pošte, IP številke) in se za prijavo čimprej obrnejo na najbližjo policijsko enoto ter na svojo banko.

Več na povezavi: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-maribor/118697-kljub-opozorilnim-znakom-kriptogoljufom-zal-se-vedno-nasedamo

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran