radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 177 klicev.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 1 drzno tatvino, 3 tatvine, 3 goljufije, 2 poškodovanja tuje stvari in 1 kaznivo dejanje grožnje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 7 intervencij.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 27 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 04.07 smo bili obveščeni, da v Semedeli gorita dva avtomobila. Policisti so na kraju ugotovili, da je ogenj zajel 4 osebne avtomobile in 1 motorno kolo ter del bližnje stanovanjske hiše. Po prvi oceni je nastala večja materialna škoda v višini okoli 200.000 evrov. Policisti in kriminalisti vodijo preiskavi v smeri kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Na Škofijah je prišlo do prepira med sorodniki. 23-letnici so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 11:07 smo bili s strani občana obveščeni, da ga je poklicala babica, doma v Strunjanu in mu povedala, da so pri njej v hiši 3 neznanci, ki prodajajo plastike za motorna kolesa Honda in Kawasaki. Ker je mislila, da je njen vnuk navedene predmete naročil, ga je o tem takoj poklicala. V času pogovora z vnukom je eden od neznancev izkoristil njeno nepozornost in ji iz enega od prostorov odtujil zavitek, v katerem je bilo 9.300 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba.

Iz urgence SB Izola so nas obvestili, da imajo v oskrbi 16-letnega fanta, ki se je poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti so ugotovili, da se je slednji vozil po naselju Hrpelje, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Pri padcu je bil lažje telesno poškodovan. Sledi obdolžilni predlog.

V enem od hotelov v Portorožu je 82-letni avstrijski državljan vpil na receptorki ter ju zmerjal. eno je odrinil, v drugo pa je vrgel ključe. Policistu so mu izdali 2 plačilna naloga po 6/1 ZJRM.

V okolici Sežane je prišlo do družinskega prepira. 52-letniku so policisti izdali plačilni nalog po 6/4 in 6/2 ZJRM.

Ob 18.41 so koprski prometni policisti na avtocesti pri Senožečah 59-letnemu državljanu Hrvaške, sicer vozniku osebnega avtomobila Audi Q5, hrvaških reg. oznak, izmerili hitrost 207 km/h. Policisti so mu izrekli globo, ki jo je tujec plačal na kraju.

Ob 20.00 so postojnski policisti v Petelinjah ustavili tovorno vozilo, ki ga je vozil 34-letni albanski državljan. Policisti so v postopku ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.52 mg/l. Ravno tako so policisti ugotovili, da ima na tovornem vozilu nameščene registrske tablice, ki so v evidencah beležene kot ukradene, tovorno vozilo pa je neregistrirano. Nadalje so policisti pri pregledu tovornega vozila ugotovili, da slednji v tovornem vozilu prevaža 27 državljanov Turčije, od tega 9 otrok, ki jih je nezakonito spravil na območje Slovenije. Zaradi cestno prometnih kršitev bo zoper njega podan obdolžilni predlog, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so mu policisti tovorno vozilo zasegli. Ostali postopki še potekajo.

ilegalci 1

ilegalci 2

ilegalci 3

ilegalci 4

Ob 20.19 smo bili obveščeni, da počivališču Ravne gori osebni avtomobil. Ugotovljeno, da se je v vozilu med vožnjo pričelo kaditi, zaradi česar je voznik vozilo ustavil na počivališču. Zagorel je DPF filter, ogenj pa so dokončno pogasili gasilci iz PGD Materija. Nastala je le materialna škoda.

Ob 22.55 so koprski prometni policisti na avtocesti pri Senožečah 23-letnemu vozniku osebnega avtomobila VW Passat, izmerili hitrost 199 km/h. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 23.01 so nas iz urgence SB Izola obvestili, da imajo v oskrbi 70-letnega moškega, ki se je poškodoval v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da se je slednji s kolesom vozil iz smeri Baredov proti Gažonu, ko mu je nasproti pripeljala neznana voznica osebnega avtomobila, ki ga je oplazila. Zaradi tega je s kolesom padel po vozišču in se pri tem lažje telesno poškodoval.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran