radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 764 klicev, 217 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 63 nanašalo na kriminaliteto, 60 na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali kaznivo dejanje ropa, 12 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je dejanje ostalo pri poskusu), primera poškodovanja tuje stvari in kaznivo dejanje nasilja v družini.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 1 primer nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil več tobačnih izdelkov. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujili električno opremo. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti v Vodicah, ustavili vozilo čeških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je češki voznik v vozilu prevažal 4 tujce (državljane Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Poskus ropa
Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o poskusu ropa v enem izmed stanovanj na območju centra Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec skozi odklenjena vrata stanovanja vstopil v notranjost, kjer ga je zalotila oškodovanka. Slednji je zagrozil da naj se umakne, sam pa je pregledal stanovanje in nato ne da bi kaj odtujil zbežal s kraja.

Opis neznanca:

  1. moški star med 20 in 35 let, visok med 180 - 185 cm, močnejše postave, oblečen v daljšo dežno jakno s kapuco, črne hlače in črne čevlji. Prek obraza je imel masko modre barve.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Delovna nesreča pri sečnji dreves, v kateri je umrl 28-letni moški
Včeraj okoli 7. ure smo bili obveščeni da je pri sečnji dreves umrl 28-letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je v družbi še ene osebe v okviru dejavnosti podjetja opravljal sečnjo dreves v gozdu na območju Kočevja. Pri podiranju je nanj padlo deblo drevesa in je bil pri tem tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 12.30 ure se je v Trzinu na ulici Motnica zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti slednjega. Po trku je kolesar padel po vozišču ter se lažje telesno poškodoval. Na kraj so prišli reševalci NMP Ljubljana, ki so poškodovanega oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniški Bistrici v kateri je bil samoudeležen voznik tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozil iz smeri Kamniške Bistrice proti Kamniku, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal levo izven vozišča, nato pa trčil v drevesi zaradi česar se je vozilo prevrnilo na streho. V nesreči se je voznik poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 20. ure se je na Bratislavski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju. Eden izmed udeležencev se je lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran