radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelj z 2,3 promili alkohola grozil in razbijal
Okoli 16.15 smo bili obveščeni, da naj bi na območju Ragovega voznik osebnega avtomobila z objestno in nevarno vožnjo ogrožal drugega voznika, vozilo ustavil, udarjal po njegovem vozilu in grozil. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali, kršitelja z osebnim avtomobilom Citroen berlingo izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 48-letnega voznika in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,12 miligramov alkohola. Zaradi neupoštevanja opozoril in ukazov so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. 48-letnik je v notranjosti intervencijskega vozila nadaljeval s kršitvijo, razbijal in poškodoval notranjost vozila. Pijani kršitelj je med postopkom z maščevanjem grozil zdravstvenemu osebju in policistom. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, na pristojno tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osesbi.

Voznica pod vplivom prepovedanih drog
Policisti PP vodnikov službenih psov Novo mesto so 9. 5. okoli 9.30 na cesti med Novim mestom in Mirno Pečjo zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila znamke Jaguar. Med postopkom so ugotovili, da 41-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so ji odredili hitri test, ki je bil pozitiven na kokain, opijate in benzodiazepine. Avtomobil so jih zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Šentjernejski policisti prijeli tatu
Policisti PP Šentjernej so bili 9. 5. okoli 12. ure obveščeni, da naj bi na območju Malega Mraševega nekdo s parkirnega prostora odtujil moped. Takoj so se odzvali in pričeli z aktivnostmi za izsleditev tatu. V naselju Drama so ustavili kombi, ki ga je vozil 40-letni osumljenec in med postopkom ugotovili, da v kombiju prevaža ukraden moped. Moped so mu zasegli, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine
V Radni vasi je med 8. 5. in 9. 5. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

V Brežicah je med 8 5. in 9. 5. nekdo vlomil v prodajalno in iz blagajne odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na območju Velike Doline je v noči na 9. 5. nekdo skozi vrata vlomil v objekt in odtujil manjšo količino denarja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V noči na 10. 5. je v Brežicah neznanec vlomil v poslovne prostore treh lokalov in odtujil menjalni denar in prenosni računalnik. Policisti okoliščine vlomov še preiskujejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Slovenska vas, Rakovec, Trnje) izsledili in prijeli 12 državljanov Nepala, 11 državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, sedem državljanov Bangladeša, sedem državljanov Afganistana, pet državljanov Somalije, štiri državljane Sudana, tri državljane Pakistana, tri državljane Šrilanke, dva državljana Nigerije, dva državljana Maroka, dva državljana Indije, dva državljana Gruzije, dva državljana Palestine in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požar
9. 5. okoli 20.30 smo bili obveščeni o požaru gospodarskega objekta na območju Velikega Slatnika. Ogen je zajel lesen gospodarski objekt, pod katerih je bil kmetijski traktor in kmetijska mehanizacija. Požar so gasilci omejili in pogasili, poškodovan ni bil nihče. Po prvih ugotovitvah policistov in kriminalistov, ki so opravili ogled požarišča, je tuja krivda izključena in nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. Po oceni oškodovanca je v požaru nastalo za okoli 40.000 evrov škode.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran