radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

nogometna zogaOb 20.15 uri je bila na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana nogometna tekma med ekipama NK Maribor in NK Olimpija, ki si jo je ogledalo približno 10.500 gledalcev, od tega okoli 1.000 pripadnikov navijaške skupine Viole in okoli 150 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons, ki jih je spremljalo približno 80 "supporterjev".

Še pred nogometno tekmo smo bili okrog 14.30 obveščeni o množični kršitvi javnega reda in miru med pripadniki navijaških skupin na območju središča Maribora. Pri tem so nemudoma ukrepali pripadniki posebne policijske enote in policisti drugih policijskih enot ter preprečili nadaljnjo kršitev in vzpostavili red na območju, pri tem pa so uporabili tudi prisilna sredstva. Po doslej znanih informacijah sta bila pri tem lažje poškodovana dva policista, pri čemer še zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (299. čl. KZ-1). Prav tako je bilo poškodovano tudi službeno vozilo - tudi v tem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (220. čl. KZ-1). 35 osebam, med njimi tako slovenskim, kot tujim državljanom, je bil izrečen ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev (63. čl. ZNPPol).

Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev, oz. kršitev določil 38. člena Zakona o javnih zbiranjih, bo zoper organizatorja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, v enem primeru je bila moškemu zasežena bakla in bo zoper njega podan obdolžilni predlog, v dveh primerih pa je bil izdan plačilni nalog moškima, ki sta prižgala pirotehnično sredstvo (baklo).

Obravnavamo tudi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari (220. čl. KZ-1) in sicer 15 stolov na stadionu.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran