radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 492 klicev, 165 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 52 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja, v drugem pa so kršitelju odvzeli prostost.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 12 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V okolici Litije je neznani storilec vlomil v klet in odtujil platišča in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 600 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15. ure se je na Šestovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10.30 se je na Tomšičevi ulici v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugi voznici. Pri sta se povzročitelj in udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica ni upoštevala znaka rdeče luči in je v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri so se povzročiteljica, udeleženi voznik in potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran