radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 čez vikend sprejel 320 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 120:

  • 12 s področja kriminalitete, od tega smo obravnavali en poskus vloma, tatvino in nasilje v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
  • 38 s področja prometne varnosti, od tega smo obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • 32 s področja javnega reda in miru, od tega smo obravnavali 11 kršitev na javnem kraju in eno kršitev v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • 20 o dogodkih, od tega smo obravnavali eno pogrešano osebo, dva požara in prejeli pet klicev o povoženi divjadi.

policija splosniNasilje v družini:
Blejski policisti so v petek nekaj čez 17. uro obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 43-letni moški nasilen do svoje partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči na območju Kranja, v kateri je 44-letni voznik izsilil prednost motoristu in z avtomobilom trčil vanj. Pri tem je bil motorist hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika avtomobila vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Kranj-Jezersko, v kateri je 67-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti padel in se telesno poškodoval. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so bili v nedeljo nekaj okoli 12.45 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 52-letni motorist vozil iz smeri Davče proti Železnikom. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 52-letni motorist prehiteval pred seboj vozečega voznika z avtomobilom, pri tem pa oplazil motorista, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Oba sta padla po tleh in bila hudo telesno poškodovana. Na kraju jima je pomoč nudilo zdravstveno osebje in 52-letnega motorista v zdravstveno ustanovo prepeljalo z reševalnim vozilom, drugega motorista pa s helikopterjem Slovenke vojske. Pomoč so nudili tudi gasilci. Policisti za 52-letnega motorista vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Cesta je bila v času ogleda zaprta.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so v petek okoli 21. ure obravnavali 44-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so v petek okoli 23.30 obravnavali 43-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Požari:
Tržiški policisti so bili v soboto okoli 14. ure obveščeni o požaru v objektu ob stanovanjski hiši. Po podatkih s katerimi razpolagamo je ogenj zajel del notranjosti objekta, del ostrešja in balkon. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah požara in vodijo postopek. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v nedeljo okoli 12.30 obveščeni o požaru na avtomobilu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do samovžiga med vožnjo. Voznica ni bila telesno poškodovana, saj je avtomobil zapustila pravočasno. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran