radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 184 klicev, med temi 73 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 4 prometne nesreče I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 oseba je bila pridržana po 24. čl. ZPrCP,
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 v zasebnem prostoru,
  • 1 požar.

policija splosniKriminaliteta
V nedeljo, okrog 6.40, smo bili obveščeni o tem, da je neznanec iz cerkve v Mariboru odtujil kelih ter odšel, v nadaljevanju okrog 7. ure pa še, da je moški poškodoval osebo, ki je bila v reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico. Še v jutranjih urah so policisti PP Maribor I 42-letnega osumljenca izsledili in mu odredili pridržanje. Policisti trenutno še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva in kaznivega dejanja tatvine, ter več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari (v središču mesta je bilo poškodovanih tudi več vozil in odtujeni registrski tablici). Odtujeni predmeti so bili zaseženi osumljenemu na kraju in bodo vrnjeni lastnikom.

Prometna varnost
Na območju MIklavža na Dr. polju smo obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola - preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,02 mg/l alkohola, odrejeno mu je bilo pridržanje po 24. čl. ZPrCP.

V okolici Ptuja smo včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. 30-letni voznik je med vožnjo s štirikolesnikom zapeljal s ceste in padel z vozila, pri tem se je, po dosedanjih informacijah, lažje poškodoval, policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

Včeraj zvečer smo v Gorišnici obravnavali voznika e-skiroja, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,98 mg/l alkohola), izdan mu je bil plačilni nalog.

Drugi dogodki
Na območju PP Podlehnik smo obravnavali požar stanovanjske hiše, ki se je razširil na ostrešje. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda za nastanek požara izključena. Po nestrokovni oceni znaša materialna škoda 15.000 eur.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran