radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 400 klicev.

Obravnavali so 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 11 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 16 intervencij. Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali pet nezakonitih prehodov državne meje.

10. 5. 2024:
Policisti in kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje goljufije. Zaenkrat še neznani storilec je 59-letnega moškega iz okolice Kopra spravil v zmoto tako, da je z njim delil podatke o bančnem računu in mu omogočil vstop v spletno banko. Neznani storilec si je nato z računa prenakazal več deset tisoč evrov. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V noči na petek je neznani storilec na gradbišču v okolici Kopra iz tovornega vozila ukradel dva akumulatorja in iz rezervoarja iztočil približno 100 litrov nafte. Na istem gradbišču je iz delovnega stroja ukradel še približno 70 litrov nafte.

Ob 23.31 je na OKC PU Koper občanka sporočila, da je na povezovalni cesti od Ankarana proti Kopru, na mostu čez železniško progo, videla mlajšega državljana Maroka s kolesom. Z njim se je pogovarjala, v pogovoru pa ji je povedal, da namerava v Ljubljano. Ob 23.49 je na OKC poklical tudi 30-letni voznik taksi vozila, ki je prijavil, da mu je moški, ki je šel naprej s kolesom, ukradel mobilni telefon znamke Apple Iphone 13 pro. Policisti so v nadaljevanju moškega prijeli in ugotovili, da gre za 18-letnega državljana Maroka, ki je prosilec za mednarodno zaščito v Sloveniji. Tujec je v vinjenem stanju kršil javni red in mir in se do policistov nedostojno vedel. Ker je kljub ukazu policistov s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje. Pri tujcu so policisti našli in zasegli tudi mobilni telefon Apple Iphone 13, katerega je ukradel vozniku taksi vozila, zato bo zoper njega podana kazenska ovadba.

V okolici Podgrada so policisti opravili ogled kraja poškodovanja tuje stvari, kjer je bilo ugotovljeno, da je 49-letniku sosed s traktorjem, na katerem je imel pripet mulčer, namerno zapeljal po električni ograji in plastičnih stebričkih, s katero ima ograjen pašnik. Zaradi tega je iz pašnika pobegnilo devet konj.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri kontroli 32-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Severne Makedonije z urejenim prebivanjem v Sežani, ugotovili, da vozi v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli osebni avtomobil, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 7.20 so policisti ustavili 23-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW 5. Stacionarni radar v Senožečah je, ob omejitvi 130 km/h, izmeril hitrost vožnje 187 km/h. Policisti so mu izrekli globo, ki jo je tujec plačal na kraju.

11. 5. 2024:
Neznani storilec je na ekološkem otoku v Kopru v zabojnik za smeti odvrgel goreč predmet in s tem povzročil, da je vsebina zabojnika pričela goreti. Požar se je razširil na še dva bližnja zabojnika za smeti, ki sta prav tako zgorela v celoti. Požar so pogasili gasilci, policisti pa so opravili ogled kraja in zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

V Kopru je neznani storilec poskušal vlomiti v enega od objektov skupnosti. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, za storilcem pa še poizvedujejo.

Ob 00.57 so policisti posredovali v hotelski sobi v Kopru, kjer je v pijanem stanju javni red in mir kršil 41-letni moški. Ker se kljub posredovanju policistov ni umiril in je s kršitvijo nadaljeval, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po členih 6/4 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

Ob 21.08 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila v Luciji. Policisti so ugotovili, da je v nesreči sam udeležen 61-letni državljan Hrvaške, ki je z motornim kolesom na delu vozišča, kjer sta smerni vozišči fizično ločeni z montažnim vodilnim robnikom, zapeljal v levo na ta robnik in padel. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,74 mg/l alkohola. Zoper voznika bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

12. 5. 2024:
V Postojni je neznani storilec na parkirišču z nosilcev na osebnem avtomobilu ukradel električno kolo znamke Cannondale Moterra Neo Carbon 3 plus. Storilec je avstrijskega državljana oškodoval za 5.880 evrov.

Ob 00.41 uri so policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov v Kopru, kjer je javni red in mir kršil 34-letni moški, doma iz okolice Kopra. V lokalu je nadlegoval goste, zaradi česar mu je varnostnik odredil, da zapusti varovano območje, kar pa ni upošteval. Varnostnika je prijel za oblačilo in ga fizično napadel, zato je varnostnik uporabil fizično silo in sredstva za vklepanje do prihoda policistov. Ker je med postopkom s policisti nakazoval, da bo s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje.

Ob 11.19 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči pri bencinskem servisu v Brestovici pri Komnu, kjer sta trčila dva voznika motornega kolesa. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila 56-letna državljanka Italije, ki se je z motornim kolesom vključevala v promet in pri tem izsilila prednost 60-letnemu državljanu Italije, ki je s 26-letno sopotnico, prav tako državljanko Italije, z motornim kolesom vozil iz smeri bivšega mejnega prehoda Klariči v smeri proti Brestovici pri Komnu. Vsi trije so bili lažje telesno poškodovani, povzročiteljici pa bo izdan plačilni nalog.

Ob 11.30 so policisti ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je v Senožečah, pri omejitvi 130 km/h, vozil s hitrostjo 182 km/h. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 16.10 so policisti ustavili še 33-letno državljanko Srbije, ki je vozila osebni avtomobil znamke BMW coupe in je na stacionarnem radarju v Senožečah, pri omejitvi 130 km/h, peljala s hitrostjo 185 km/h. Policisti so ji izrekli globo, ki jo je plačala na kraju.

Policisti so obravnavali padec 48-letnega kolesarja iz Postojne na Parencani pri Strunjanu. Pri padcu se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog (po členih 105/4/4 in 45/6 ZPrCP).

Ob 21.40 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 45-letni moški iz Kopra vozil z električnim kolesom v Izoli in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kovinsko verigo ter padel. V nesreči se je lažje telesno poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 1,25 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog (po členih 105/4/4 in 45/6 ZPrCP).

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran