radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. 5. in 13. 5. posredovali v 240 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 649 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 27 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 53-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
V noči na 11. 5. smo bili obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 23-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelja pridržali
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na območju Zalok ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 37-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligramov alkohola (1,64 g/kg), so odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prekoračitve hitrosti
V noči na 11. 5. so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Opel, hrvaških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 182 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 52 km/h. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so 36-letnemu državljanu Hrvaške izrekli globo. 12. 5. dopoldne so prav tako na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vozil s hitrostjo 186 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 56 km/h. 34-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve izrekli globo.

Drzna tatvina
Na dvorišče stanovanjske hiše na območju Sevnice se je 10. 5. dopoldne pripeljal neznanec. S pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja, je stanovalca zvabil iz hiše, kjer sta si ogledovala okolico, v tem času pa je sostorilec vstopil v hišo pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da je bil žrtev kaznivega dejanja.

Vlomi in tatvine
Na območju Soteske je med 9. 5. in 10. 5. nekdo iz lesenega čebelnjaka odtujil 15 panjev s čebelami. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.800 evrov.

V kraju Žadovinek na območju PP Krško je 10. 5. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil bančno kartico in priloženo PIN kodo. Z dvigom denarja na bankomatu je lastnico oškodoval za 150 evrov.

Med 10. 5. in 11. 5. je v Podbočju nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in iz zamrzovalne skrinje odtujil okoli sto kilogramov mesa.

Na območju Brežic je v noči na 11. 5. nekdo vlomil gostinski lokal in v poslovni prostor. Po prvih ugotovitvah je iz poslovnega prostora odtujil okoli 100 evrov, z vlomi pa je povzročil za 600 evrov škode.

V noči na 12. 5. je na območju Stare Bučke neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil dve zračni puški, sedem ribiških palic in ribiški pribor.

V kraju Slinovce na območju Krškega je v noči na 12. 5. nekdo s strehe zidanice odtujil bakrene odtočne cevi.

V noči na 13. 5. je v Podbočju neznanec vlomil v prodajalno in odtujil manjšo količino denarja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 550 evrov škode.

V Krškem je v noči na 13. 5. nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 3.500 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali
Krški policisti so 11. 5. popoldne posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v okolici Krškega. 47-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, se je sprl s svojo zakonsko partnerko in razbijal inventar v stanovanjski hiši. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 10. 5. in 13. 5. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Rakovec, Kapele, Jereslavec, Nova vas pri Mokricah, Župelevec, Brezje pri Veliki Dolini, Mostec, Slovenska vas) izsledili in prijeli 67 državljanov Sirije, 38 državljanov Konga, 34 državljanov Afganistana, 29 državljanov Bangladeša, 20 državljanov Egipta, 16 državljanov Pakistana, 14 državljanov Mongolije, 13 državljanov Nepala, 11 državljanov Indije, devet državljanov Somalije, sedem državljanov Maroka, šest državljanov Turčije, šest državljanov Irana, šest državljanov Alžirije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Eritreje, štiri državljane Kitajske, tri državljane Rusije, tri državljane Iraka in po enega državljana Nigerije, Jemna, Tunizije, Etiopije, Toga in Burundija. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Zilje, Paunoviči) so prijeli tri državljane Sirije, tri državljane Maroka in tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran