radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa območju Soče padel in se poškodoval ameriški državljan
Danes, 13. maja ob 12.07, smo bili obveščeni, da se je na območju Velikih korit Soče poškodoval tuji državljan. Policisti PP Bovec so na kraju ugotovili, da se je 78-letni državljan ZDA poškodoval med sprehodom (skupaj s partnerko) ob reki Soči na območju Velikih korit Soče. Zaradi dežja mu je na mokri podlagi (kamen) spodrsnilo in je posledično padel vznak in se predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so ga reševalci po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Neznanec iz avtodoma na počivališču v Šempasu ukradel elektronske naprave in denarnico z vsebino
Danes, 13. maja ob 6.51, smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču Šempas ob hitri cesti H4 Vrtojba – Razdrto, kjer je neznani storilec iz avtodoma odtujil različne predmete (računalnik, tablični računalnik, denarnico z osebnimi dokumenti in gotovino) na škodo državljana Nizozemske, ki je v času storitve kaznivega dejanja počival v omenjenem vozilu. Po prvih ocenah je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 2.000 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V delovni nezgodi na Vipavskem se je poškodoval 43-letni moški
Danes, 13. maja ob 9.59, so policiste obvestili o delovni nezgodi na območju naselja Vrhpolje, kjer je med opravljanjem del v skladišču gospodarske družbe z lestve z manjše višine padel in se poškodoval 43-letni delavec. Kasneje so poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. O dogodku smo obvestili vse pristojne službe.

V Gorenji Kanomlji se je med delom poškodoval starejši domačin
Včeraj, 12. maja ob 8.35, smo bili obveščeni o delovni nezgodi na območju naselja Gorenja Kanomlja (občina Idrija). Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da se je pri delu z motokultivatorjem na njivi pri eni od stanovanjskih hiš poškodoval starejši domačin (poškodba noge). Kasneje so mu pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Idrija, nato pa so poškodovanca s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti PP Idrija bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
Na Ajdovskem padel in se poškodoval motorist

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 11. maja popoldne, na območju Ajdovščine obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in v kateri je bil sam udeležen 69-letni voznik motornega kolesa . Slednji je vozil iz smeri Cola proti Ajdovščini, med vožnjo na omenjeni relaciji pa je v blagem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti padel na desni bok in se predvidoma lažje poškodoval. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči na Tolminskem dve osebi telesno poškodovani
Včeraj, 12. maja ob 17.15, smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na glavni cesti Tolmin – Kobarid, pri odcepu za Volarje, dve osebi sta bili telesno poškodovani. Ugotovljeno je bilo, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) na ravnem delu ceste dohitel kolono vozil, ki je mirovala, saj je vozilo na čelu omenjene kolone zavijalo v smeri naselja Volarje (občina Tolmin). 28-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju trčil v zadnji del drugega avtomobila, ki ga je vozila 36-letna voznica (v vozilu je bila tudi starejša sopotnica). Njeno vozilo pa je odbilo v zadnji del tretjega udeleženega osebnega vozila, ki ga je vozila 28-letna voznica. V prometni nesreči sta bili poškodovani dve osebi (36-letna voznica in sopotnica v njenem vozilu), kasneje so ju zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo tolminski policisti glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Na Bovškem se je lažje poškodovala 54-letna kolesarka
Policisti PP Tolmin so med vikendom oz. v soboto, 11. maja dopoldne, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na regionalni cesti med Žago in Učjo (občina Bovec) in v kateri sta bili udeleženi dve kolesarki, obe stari 54 let. Ugotovljeno je bilo, da je prva kolesarka vozila (povzročiteljica) po omenjeni cesti iz smeri naselja Žaga proti Učji. Slednja je med vožnjo prehitevala pred seboj vozečo drugo kolesarko. Prehitevala pa jo ni na primerni bočni razdalji in je bočno zadela v drugo kolesarko, tako da sta obe kolesarki padli po tleh. Pri tem se je 54-letna kolesarka lažje poškodovala. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (varno prehitevanje, kršitev drugega odstavka 51. člena ZPrCP) ji je bil izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran