radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Lažje poškodovan motorist
13. 5. nekaj pred 7. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Dobruški vasi. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v 39-letnega motorista, ki se je v nesreči lažje poškodovan. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Vlomi in tatvine
Na območju Drnovega so v noči na 13. 5. neznanci vlomili v rezervoarje šestih tovornih vozil in delovnega stroja. Iztočili in odtujili so okoli 800 litrov goriva.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Šentjerneju je v noči na 13. 5. nekdo odtujil sedem posod z lončnicami in vrtni okrasni predmet.

V Krški vasi na območju Brežic je med 12. 5. in 13. 5. neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Peugeot 301, kovinsko sive barve, registrskih oznak KK FN-336. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi in dokumenti.

V kraju Mrtvice na območju Krškega je med 12. 5. in 13. 5. nekdo z ograjenega pašnika odtujil šest ovc.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je med 11. 5. in 13. 5. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil ribiško opremo. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za okoli 2.500 evrov.

Nekaj pred 22. uro je v Krškem nekdo skozi vrata terase vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in tobačne izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V noči na 14. 5. so v Brežicah neznanci vlomil v avtomat za prehrambene izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Policisti so nekaj po 15. uri v kraju Paunoviči na območju PP Črnomelj ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni državljane Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Slovenska vas, Dobova, Brežice, Jereslavec, Mostec, Jesenice, Trnje) izsledili in prijeli 41 državljanov Sirije, 16 državljanov Afganistana, 12 državljanov Indije, osem državljanov Nepala, sedem državljanov Maroka, šest državljanov Pakistana, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Turčije, tri državljane Šrilanke, dva državljana Etiopije, dva državljana Burundija in državljana Kitajske. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran