radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 163 klicev.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 5 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 5 intervencij.

Na Tinjanu je nekdo vlomil v gradbeni kontejner, iz katerega je ukradel več kosov raznega električnega orodja (vrtalniki, žage, brusilke ipd.). Podjetje je oškodovano za približno 10.000 evrov.

Na Čevljarski v Kopru je nekdo vlomil v trgovino in ukradel menjalni denar.

Dopoldan je radar na avtocesti pri Senožečah zaznal hitrost vožnje 189 km/h. Državljanu Avstrije so policisti izrekli globo.

Ob 15. uri je v Izoli 45-letni voznik z osebnim avtomobilom trčil v betonski zid ob hiši. Hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, sledi obdolžilni predlog.

Ob 18. uri so na Starodu kontrolirali voznika tovornega vozila s polpriklopnikom, romunske registracije, 45-letnega državljana Turčije. Med postopkom so ugotovili, da nezakonito prevaža 7 državljanov Kitajske in 14 državljanov Turčije. Tujce so zavrnili na Hrvaško, vozniku sled kazenska ovadba.

Ob 19.30 so na počivališču Risnik ustavili 27-letnega državljana Ukrajine (z urejenim statusom na Madžarskem), ki je v osebnem avtomobilu nezakonito prevažal 6 državljanov Sirije, povratnikov iz Azilnega doma. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, postopki še potekajo.

Ob 20.30 pa so pri Planini ustavili še osebni avtomobil francoskih registrskih številk, katerega je peljal 28-letni državljan Maroka. Nezakonito je prevažal 7 tujcev (državljanov Libije, Maroka, Tunizije, Afganistana in Turčije), ki so zapustili Azilni dom. Postopki še potekajo.

Iz vasi v okolici Kopra smo bili poklicani na intervencijo, ker je doma razgrajal in grozil sin. 38-letnik je z nožema poskusil napasti tudi policiste, ki so prišli na kraj. Zoper osumljenca so zato uporabili prisilna sredstva, in sicer individualno telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje - lisice. Osumljen je storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po členu 299/III v zvezi z II. odstavkom KZ-1). Odrejeno mu je bilo pridržanje, postopki še potekajo.

V Luciji je 30-letnemu vozniku osebnega avtomobila ob 2.30 preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran