radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

denarKriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so prejšnji teden zaključili predkazenski postopek s področja gospodarske kriminalitete. Na podlagi prijave stečajnega upravitelja društva z območja PU Maribor smo zbirali obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Dajanje prednosti upnikom po 227. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Ugotovljeno je bilo, da je zakoniti zastopnik društva kljub insolventnosti sklenil pogodbo o odstopu terjatev, s katerim so bile zgolj na eno gospodarsko družbo prenesene vse terjatve v višini več kot 3 milijone EUR. S tem dejanjem je bila povzročena premoženjska škoda ostalim upnikom.

Osumljeni zakoniti zastopnik društva je utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin, saj je z namenom, da bi upravičil prenos te terjatve sestavil dve lažni listini in jih uporabil kot prave. Na pristojno okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki je usmerjalo predkazenski postopek, smo zoper eno odgovorno osebo društva podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Dajanje prednosti upnikom po členu 227 KZ-1 in kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin po členu 235 KZ-1. Za kaznivo dejanje Dajanje prednosti upnikom po členu 227 KZ-1 je zagrožena kazen zapora do 5 let, za kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin po členu 235 KZ-1 pa kazen zapora do dveh let.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran