radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniNeznanec poškodoval garažna vrata javnega zavoda na Goriškem
Danes, 15. maja zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje garažnih vrat objekta oz. javnega zavoda v središču Nove Gorice. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tekom noči po klančini navzdol potisnil zabojnik za smeti in s tem posledično poškodoval omenjena vrata. Nastala je materialna škoda za okoli 100 evrov. S strani odgovorne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo policisti o vseh ugotovitvah obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanci so se znesli nad avtomatom za prigrizke in hladne pijače na avtobusni postaji v Novi Gorici
Danes, 15. maja v nočnem času, smo bili obveščeni o primeru vandalizma na Goriškem. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznanci nekaj po 3. uri ponoči, s pomočjo steklenic in večjih kosov betona poškodovali avtomat za prigrizke in hladne pijače, ki je postavljen na zunanji strani avtobusne postaje v Novi Gorici. S tem nezakonitim početjem so nepridipravi gospodarski družbi po nestrokovni oceni povzročili za približno 300 evrov materialne škode. O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policija preiskuje primer v smeri suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari (po določilu 220. člena KZ-1).

Policija v vseh tovrstnih primerih izvaja aktivnosti, da se tovrstna neprimerna ravnanja preprečijo oz. da se odkrijejo tudi posamezniki oz. drugi storilci. Vse oblike vandalizma so nesprejemljive in jih moramo kot takšne obsoditi, saj lahko sicer prerastejo v ravnanja, ki neposredno vplivajo na občutek varnosti v posameznem okolju. Pri teh neprimernih ravnanjih, govorimo o pojavni obliki vandalizma, zaprošamo občane, da pomagajo pri preprečevanju in odkrivanju posameznikov oz. storilcev oz. nam lahko koristne informacije sporočijo na znano telefonsko številko policije 113 ali pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali anonimni telefon policije 080 1200.

Več nasvetov Policije z namenom preprečevanja različnih oblik vandalizma na spletu Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/445-brez-vandalizma-je-lepe-zaustavimo-ga

Policisti na vipavski hitri cesti H4 iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 14. maja v dopoldanskem času, na počivališču Vogrsko ob hitri cesti H4 (smeri Ljubljana) ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka se je voznik v postopku izkazal s tujim (poljskim) vozniškim dovoljenjem in po preveritvi se je izkazalo, da gre za ponarejeno vozniško dovoljenje. Prav tako je ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega slovenskega vozniškega dovoljenja (vozniku je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnost slovenskega vozniškega dovoljenja). Policisti so mu odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi in rezultat je bil pozitiven na prepovedan droge (kokain), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli. Zaradi več kršitev prometne zakonodaje (vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, odklon odrejenega strokovnega pregleda) bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako bodo policisti skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorica voznika kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Ponarejanje listin (po tretjem odstavku 251. člena KZ-1).

Iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Policisti PP Nova Gorica so danes, 15. maja v nočnem času, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi in rezultat je bil pozitiven na prepovedan droge (opiati, kokain). Odrejen mu je bil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Voznica avtomobila pri vzvratni vožnji trčila v drugo vozilo
Danes, 15. maja ob 8.55, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirnem prostoru pred trgovino v Šempetru pri Gorici, kjer je 74-letna voznica osebnega avtomobila, državljanka Italije, pri vzvratni vožnji trčila v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V manjši prometni nezgodi na Kobariškem udeleženi dve vozili
Danes, 15. maja ob 9.05, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na cesti proti vasi Jezerca (občina Kobarid) med srečevanjem dveh vozil (osebno vozilo in kombi). Ugotovljeno je bilo, da se je voznik kombija pri srečevanju z nasproti vozečim osebnim avtomobilom umikal desno in pri tem z desnim bočnim delom kombija oplazil kovinsko zaščitno ograjo. Na kombiju je nastala manjša poškodba, med vozili ni prišlo do stika. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Manjša prometna nezgoda na Tolminskem
Policisti PP Tolmin so danes, 15. maja ob 9.14, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo pri bencinskem servisu v naselju Podbrdo v Baški grapi na Tolminskem in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznik avtomobila je vozil vzvratno iz parkirišča in pri tem trčil v bočni del drugega udeleženega vozila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Tolmin tudi v tem primeru odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Povoženje divjadi
Danes, 15. maja ob 6.55, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na cesti Vogrsko – Šempas povozil srno. Po trku z vozilom je omenjena divjad na kraju poginila, kasneje je za poginulo divjad poskrbel higienik. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PPP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti PPP Nova Gorica včeraj, 14. maja pozno zvečer, obravnavali povoženje divjadi na območju naselja Branik (v smeri Sežane), kjer je voznik povozil srno. Po trku z vozilom je divjad s kraja zbežala neznano kam, na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so prometni policisti tudi v navedenem primeru odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran