radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Celjski policisti smo prejšnji teden odvzeli prostost 38-letnemu Celjanu osumljenemu, da je v zadnjem letu storil najmanj osem kaznivih dejanj in sicer tri požige, dve poškodovanji tuje stvari ter tri povzročitve splošne nevarnosti.

Požige smo obravnavali maja in septembra lani ter letos v mesecu marcu.
27. maja 2023, v nočnem času, je osumljeni podtaknil ogenj pri leseni ograji podjetja na Iršičevi ulici v Celju. Ograja se je vnela. V požaru je nastalo za okoli 1.000 € škode.

23. septembra 2023, je osumljeni na Ipavčevi ulici v Celju zakuril poslovni objekt in sicer tako, da je na leseni del nastavil vnaprej pripravljen hitro vnetljiv paket, ga prižgal ter s tem povzročil požar. V požaru, ki se je razširil na večji del objekta, je nastalo za okoli 50.000 € škode. Požar so v sodelovanju z gasilci prostovoljnih društev pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Celje.

Na podoben način, je na istem objektu ogenj podtaknil 26. marca 2024. V tem primeru je na objektu nastalo za okoli 10.000 € škode. Večjo škodo so s hitro intervencijo preprečili gasilci.

38-letnik je osumljen treh povzročitev splošne nevarnosti in sicer lani avgusta in oktobra ter aprila letos.

23. avgusta 2023, v dopoldanskih urah, je na območju Ceste na grad v Celju odvrgel steklenico z vnetljivo vsebino – molotovko ter s tem povzročil požar na drevju. Hujše posledice so s hitrim prihodom na kraj preprečili gasilci.

3. oktobra 2023, v nočnih urah, je na zunanjem delu trgovine na Ipavčevi ulici namestil vnaprej pripravljeno vnetljivo snov ter zanetil požar in s tem povzročil nevarnost za večjo premoženjsko škodo na objektih v bližini zanetenega požara.

30. aprila 2024, v popoldanskih urah, je osumljeni na Dolarjevi ulici v Celju, ob cesti, ob robu gozda, v suho listje odvrgel prižgan vnetljiv paket. Na srečo je požar v začetni fazi opazil občan in ga pogasil ter s tem preprečil višjo škodo.

V najmanj dveh primerih ga sumimo poškodovanja tuje stvari.

24. julija 2023 je na Iršičevi ulici v Celju, zanetil požar na paletah v ograjenem skladiščnem prostoru podjetja.

18. avgusta 2023, v večernih urah, pa je na Jamovi ulici v Celju, s pomočjo vnaprej pripravljenega hitro vnetljivega paketa zakuril leseni del ograje stanovanjskega objekta. Ogenj je del ograje uničil.

Omenjenih dejanj je bilo zagotovo še več, saj se je vse skupaj začelo z manjšimi požari v smetnjakih, na travnikih in drugih površinah, ki so jih v več primerih, pogasili občani sami. Dogajanje se je stopnjevalo do te mere, da smo okrepili opazovalne službe na območju Celja ter izvajali več tedenske poostrene nadzore, v katerih smo preverili identiteto večjega števila oseb. Aktivnosti so se obrestovale, saj smo s pridobljenimi podatki, ogledi posnetkov varnostnih kamer in z mnogimi ostali aktivnostmi, izsledili osumljenega.

Pri osumljenemu 38-letniku smo opravili hišno preiskavo ter našli in zasegli več predmetov, oziroma pripomočkov, ki jih je uporabljal za podtikanje požarov. Zasegli smo mu tudi nekaj prepovedanih drog ter več predmetov prirejenih za napad, ki sodijo med hladno orožje, ki je v skladu z določili Zakona o orožju, prepovedano. Zaradi slednjega smo zoper njega uvedli postopek o prekršku.

pozig 1

pozig 2

zaseg predmetov celje 1

zaseg predmetov celje 2

38-letnika smo s kazensko ovadbo, zaradi suma treh požigov, dveh poškodovanj tuje stvari ter treh primerov povzročitve splošne nevarnosti, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

S preiskavo preostalih kaznivih dejanj, za katere sumimo, da jih je storil osumljeni, intenzivno nadaljujemo.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran