radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 116 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 31:

  • šest s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • pet s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • pet o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu in eden povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 10.30 obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil. Neznani storilec je nasilno odprl vrata in si iz notranjosti prilastil denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj pred 11. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Radovljice, v kateri je 47-letna voznica v semaforiziranem križišču pri zavijanju levo, odvzela prednost motoristu in z avtomobilom trčil vanj. Motorist je bil lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Blejski policisti so bili včeraj nekaj čez 17. uro obveščeni o padcu 71-letnega tujega kolesarja. Po podatkih s katerimi razpolagamo je zaradi neprilagojene hitrosti med kolesarjenjem po klancu navzdol padel in se hudo telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policist zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 57-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil drugega voznika pred njim. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so imeli v torek, 14. 5. 2024 okoli 9. ure, na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane, na območju Torovega, v postopku 37-letnega motorista, ki mu je odrejeni hitri test na prepovedano drogo pokazal pozitiven rezultat na kokain. Strokovni pregled je odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Med postopkom so mu policisti zasegli tudi manjšo količino bele praškaste snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežena snov je bila poslana v analizo. V primeru pozitivnega rezultata bodo policisti zoper 37-letnega motorista vodili prekrškovni postopek.

Preventiva: Vsem udeležencem v prometu svetujemo naj spoštujejo prometna pravila, vozijo po omejitvah in s primerno varnostno razdaljo. Vozijo naj strpno in previdno ter naj bodo osredotočeni na cesto. V prometu naj bodo z veljavnimi vozniškimi dovoljenji in registriranimi vozili. Za volanom morajo biti vozniki trezni in brez substanc prepovedane droge. V primeru uživanja alkohola naj si priskrbijo npr. javni potniški prevoz, taxi, pomoč prijatelja itd... Vožnjo naj prilagodijo trenutnemu prometnemu toku, saj zaradi nastanka zastojev in stoječe kolone obstaja večja možnost naleta. V primeru prometne nesreče bo prihod na vaš cilj daljši. Želimo, da ste v prometu odgovorni in tako lahko s skupnimi močmi dosežemo večjo prometno varnost brez prometnih nesreč in prekrškov.

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Na gorenjskih cestah smo policisti letos obravnavali 626 (606) prometni nesreč. Umrle so 3 (4) osebe, 14 (22) je bilo hudo telesno poškodovanih, 124 (139) pa lahko. V 116 (103) prometnih nesrečah je bila vzrok prometnih nesreč neprilagojena hitrost. Največ prometnih nesreč obravnavamo ob petkih in v časovnem intervalu med 9. in 15. uro. Številke v oklepaju so za enako obdobje lani.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so danes nekaj pred 1. uro obravnavali 46-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do gostinskega osebja in gostov v enem izmed gostinskih lokalov. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Zanj so odredili pridržanje do 12 ur in vodijo prekrškovni postopek.

Nesreča pri delu:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 7.30 obveščeni o nesreči pri delu na enem izmed gradbišč. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 24-letni delavec med opravljanjem del na višini padel in se pri tem telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Obveščen je bil delovni inšpektor. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka in vodijo postopek.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran