radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 199 klicev, med temi 86 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta
Policisti Policijske postaja Podlehnik so v okviru hišne preiskave zasegli več kosov nakita. Obstaja utemeljen razlog za sum, da ta izvira iz kaznivih dejanj tatvin na območju celotne države. Morebitne oškodovance prosimo, da se obrnejo na PP Podlehnik, če menijo, da bi lahko bil kateri izmed predmetov njihov.

policija splosniNa območju Markovcev je bilo vlomljeno v poslovni prostor, tam pa odtujena gotovina, v skupni vrednosti je, po nestrokovni oceni, nastala materialna škoda v višini približno 3.000 eur.

Prometna varnost
S ciljem zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer bomo na območju Policijske uprave Maribor v nedeljo, 19. maja 2024, izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, po metodologiji Veriga. Prav tako bomo v poostrenem nadzoru poudarek namenili ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil.

V okolici Destrnika smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznik osebnega avtomobila je zapeljal s ceste in trčil v betonski propust, lažje poškodovan je bil odpeljan v bolnišnico. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola - preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,41 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Obravnavani tujci
Na vlaku na območju Ptuja smo obravnavali tri tujce - dva državljana Irana in enega državljana Afganistana, na območju Maribora še šest državljanov Sirije, 9 tujcev pa smo obravnavali na območju Gruškovca (4 državljani Sirije, 2 državljana Egipta, 1 državljan Afganistana, 1 državljan Turčije in 1 državljan Maroka), vsi so podali (ponovno) namero po mednarodni zaščiti.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran