radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 720 klicev, od tega 202 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 61 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bila odtujena dva skiroja znamke Xiaomi. Materialna škoda znaša okoli 800 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder so bili odtujeni izdelki iz kovine. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez mejo ali ozemlje države
Včeraj, okoli 20. ure so policisti na območju Logatca ustavili osebno vozilo čeških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Češke v vozilu prevažal 5 tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo. Voznik bo v naslednjih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti v predoru Šentvid v smeri Kranja v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni vozil po sredini prometnega pasu ter zato trčil v odstavno nišo in odbojni meh na desni strani predora, kjer je vozilo obstalo na boku. V nesreči sta se voznik osebnega vozila in potnica huje poškodovala. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Tavčarjevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena potnica v osebnem vozilu in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je potnica pri izstopu iz vozila odprla vrata na kolesarsko stezo, brez da bi se prepričala ali lahko to varno stori. V odprta vrata je zato trčil kolesar, ki se je pravilno pripeljal po kolesarski stezi in se pri tem huje poškodoval. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 11.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Celovške in Vodnikove ceste v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču odvzel prednost kolesarju. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval, zoper voznika pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Gorenjski cesti v Medvodah v kateri so bili udeleženi vozniki osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je ena voznica lažje poškodovala, zoper povzročitelja pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran