radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

V prometni nesreči dve osebi huje poškodovani
17. 5. nekaj pred 10. uro smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na območju Orešja nad Sevnico. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 65-letni voznik vozil iz smeri Sevnice proti Planini pri Sevnici. V nepreglednem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 76-letne voznice in v avtomobil 59-letnega voznika. Dve huje poškodovani potnici iz vozila povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo na podlagi ugotovitev zoper 65-letnika ustrezno ukrepali.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči med Ponikvami in Plusko, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v prometno signalizacijo. 28-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V noči na 17. 5. so v Metliki neznanci vlomili v prodajalno in odtujili šest motornih žag znamke Husquvarna.

Na delovišču v Hrastju pri Mirni Peči je v noči na 17. 5. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

Med 7. in 17. uro je v kraju Bučerca nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 8.000 evrov škode.

V noči na 18. 5. je v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbo s prenosnim računalnikom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.600 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Jesenice, Slovenska vas, Gabrje pri Dobovi, Mostec, Mihalovec) izsledili in prijeli 19 državljanov Sirije, 13 državljanov Afganistana, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Nepala, pet državljanov Iraka, tri državljane Maroka, dva državljana Rusije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Kitajske, dva državljana Indije in po enega državljana Turčije, Kube, Nigerije in Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran