radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo na številki policije 113 za komunikacijo v sili v času od 5. ure 17.5.2024 do 5.ure 18.5.2024 prejeli 309 klicev, med katerimi je bil 101 interventni dogodek. Od tega:

  • 15 s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari. Po določilih Zakona o kazenskem postopku ni bil nihče pridržan.
  • 37 prometnih nesreč. V 1 prometni nesreči je bila 1 oseba hudo telesno poškodovana, v 2. prometnih nesrečah so bile 4 osebe lahko telesno poškodovane. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je bilo 9 prometnih nesreč z udeležbo divjadi.
  • 11 kršitev javnega reda in miru. Od tega 7 kršitev na javnih krajih in 4. kršitve v zasebnih prostorih. 1. osebo smo pridržali do streznitve.

policija splosniOdmevnejši dogodki:
Policisti Policijske postaje Maribor I so 17. 5. 2024 okrog 7:35 na območju občine Maribor obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše iz katere je neznani storilec odtujil orodje in gradbeno mehanizacijo in s tem po nestrokovni oceni povzročil za okrog 16000 EUR materialne škode. Po zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so 17. 5. 2024 okrog 7:50 na območju občine Poljčane obravnavali vlom v poslovne prostore iz katere je neznani storilec odtujil orodje in elektronsko opremo in s tem po nestrokovni oceni povzročil za okrog 20000 EUR materialne škode. Po zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so 17. 5. 2024 okrog 8:40 na območju občine Cirkulane obravnavali 27 tujcev, od tega 25 državljanov Sirije in 2 državljana Egipta, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Hrvaško in Slovenijo. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so 17. 5. 2024 okrog 19:15 na območju občine Benedikt obravnavali prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo, ko je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubila oblast nad kolesom, ter zapeljala desno v odvodni jarek, kjer je obležala. Sama je nato kraj zapustila in istega dne poiskala zdravniško pomoč v splošni bolnišnici Ptuj. Zoper kolesarko bo uveden prekrškovni postopek.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 18. 5. 2024 okrog 0:40 na območju občine Šentilj obravnavali 3 državljane Maroka. ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Slovenijo in Avstrijo. Avstrijski varnostni organi so tujcemi na Šentilju zavrnili vstopu v Avstrijo. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito.

Policisti Policijske postaje Ormož so 18. 5. 2024 okrog 2:30 na območju občine Središče ob Dravi obravnavali 5 državljanov Irana. ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Hrvaško in Slovenijo. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito.

Albin Gradišnik, spec.
vodja izmene
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran