radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniVlomili v leseno barako v Solkanu
Včeraj, 19. maja ob 19.42, je bila Policija obveščena o vlomu v leseno barako na območju Solkana. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času zadnjih dveh tednov vlomil v omenjeno barako in iz nje odtujil bencinski agregat ter nahrbtno kosilnico znamke Kawasaki. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je bila oškodovancem povzročena materialna škoda za približno 450 evrov. Primer kaznivega dejanja vloma v omenjeno objekt Policija še preiskuje.

Neznanec ukradel starejši moped v Vrtojbi
Včeraj, 19. maja ob 18.05, smo bili obveščeni o tatvini neregistriranega starejšega mopeda znamke Rog Pony Expres izpod lope na dvorišču stanovanjskega objekta v Vrtojbi. S tem nezakonitim početjem je storilec lastniku mopeda po nestrokovni oceni povzročil za približno 500 evrov materialna škode. Oškodovanec je odstopil od predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na območju Nanosa neznani storilec vlomil v tri parkirana vozila
Včeraj, 19. maja v nočnem času, so policiste obvestili o vlomu v osebni avtomobil na območju naselja Nanos (občina Vipava). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v osebni avtomobil vlomil z razbitjem stekla na vratih prtljažnika in nato iz vozila ukradel žensko torbico z vsebino (v njej so imeli oškodovanci tudi osebne dokumente, bančne kartice, gotovino ipd.). S tem nezakonitim ravnanjem je storilec oškodovancem povzročil za nekaj sto evrov materialne škode. Prav tako je zaradi vloma na vozilu nastalo za približno štiri tisoč evrov posredne materialne škode.

Na kraju je bilo še ugotovljeno, da je neznani storilec s pomočjo neznanega predmeta vlomil še v dve parkirani osebni vozili, vendar iz omenjenih dveh vozil ni bilo ničesar ukradenega. Tudi v teh dveh primerih je nastalo za nekaj tisoč evrov posredne materialne škode. O kaznivih dejanjih vloma v omenjena vozila je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Okoliščine vlomov v vozila Policija še preiskuje.

Na Goriškem vlomili v gostinski objekt
V soboto, 18. maja zjutraj, smo bili obveščeni o vlomu skozi vhodna vrata v enega od gostinskih lokalov v Novi Gorici. Neznani storilec je po izvršenem vlomu pregledal notranje prostore in se znesel nad notranjim inventarjem, prav tako je storilec iz manjšega sefa odtujil nekaj gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Na počivališču hitre ceste H4 v Šempasu neznanec iz tujega tovornega vozila kradel gorivo
Včeraj, 19. maja okoli 2. ure v nočnem času, so policiste obvestili o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila na počivališču v Šempasu na odseku hitre ceste H4 Vrtojba – Selo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči pristopil do parkiranega tovornega vozila znamke Scania s priklopnikom, ki je bil parkiran na parkirišču za tovorna vozila pri bencinskem servisu v Šempasu. Nato je z neznanim predmetom odprl pokrov rezervoarja za gorivo in iz njega iztočil oz. ukradel približno 400 litrov dizelskega goriva. S tem kaznivim dejanjem je bila tujemu podjetju povzročena materialna škoda za 682 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim zagorelo osebno vozilo
Včeraj, 19. maja ob 20. uri, smo obravnavali požar osebnega avtomobila znamke Peugeot na hitri cesti H4 od Vipave proti naselju Razdrto (pred prvim predorom). Po prvih podatkih se je med vožnjo začelo kaditi iz prednjega dela vozila, zato je voznik ustavil na odstavni SOS niši, kjer je vozilo deloma zgorelo. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so tujo krivdo izključili in so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Iz prometa na Ajdovskem izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Policisti so v petek, 17. maja pozno zvečer, v Ajdovščini ustavili in kontrolirali 50-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola
V soboto, 18. maja nekaj minut po polnoči, so policisti v Ajdovščini ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil 27-letni voznik pod vplivom alkohola (0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), tudi zoper njega bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V Logi pod Mangartom se je lažje poškodoval 38-letni avstrijski kolesar
V nedeljo, 19. maja ob 11.13, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v naselju Log pod Mangartom (občina Bovec), kjer se je poškodoval 38-letni kolesar, državljan Avstrije. Ugotovljeno je bilo, da je avstrijski kolesar vozil skozi drevored v Logu pod Mangartom proti Bovcu in pri tem zapeljal čez udarno jamo. Posledično se je spraznila zadnja pnevmatika in počilo zadnje platišče zaradi česar ga je zaneslo desno na bližnji travnik, kjer je padel in zadel žičnato ograjo. Pri tem je kolesar utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe, kasneje so ga oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči.

Povoženje divjadi
Včeraj, 19. maja ob 21.37, so policiste obvestili, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo po regionalni cesti iz Kromberka proti Ajševici povozila divjad (srnjak). Po trku z vozilom je srnjak na kraju poginil, na vozilu je nastala materialna škoda. Za poginulo divjad je kasneje poskrbel higienik. Policisti PPP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran