radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 8 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 214 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 520 klicev.

Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 9 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 8 tatvin ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 19 intervencij.

17. 5.
Ob 11.30 je 42-letnik v koprski trgovini kričal na zaposlene zaradi gneče pred blagajno. Policisti so ga izsledili in mu izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju.

Sežanski policisti so prejeli prijavo izsiljevanja. Po prvih informacijah je prijavitelj preko družbenih medijev navezal stike z neznano žensko, ki ga je nagovorila, da se je slekel, zatem pa ga pričela izsiljevati, da bo to objavila na družbenih medijih. Da bi to preprečil, je moral nakazati denar. Zadeva se intenzivno preiskuje.

Ob 12.20 so policisti na Starodu obravnavali kombinirano vozilo Mercedes Vito, BiH registracije, ki ga je vozil 31-letni državljan Srbije. Prevažal je 13 oseb (9 državljanov Turčije in 4 državljane Sirije), ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Potniki so izrazili namero o podaji prošnje za mednarodno zaščiti v Sloveniji. Državljan Srbije je bil s kazensko ovadbo v soboto priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ob 15.50 je 84-letna voznica osebnega avtomobila v Kobdilju zapeljala preko nasprotnega smernega vozišča na zelenico in se preko levega boka prevrnila na streho. V nesreči se je lažje poškodovala, izdali so ji plačilni nalog.

Popoldan so pri Divači ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.30 so policisti na Kastelcu ustavljali osebni avtomobil Saab, ki na znake ni takoj ustavili. Zapeljali so za njim, po zaustavitvi je voznik pobegnil. V vozilu so bili 3 državljani Sirije in 1 državljan Afganistana, povratniki iz Azilnega doma. Zadeva se še preiskuje.

V Izoli je ob 18.20 56-letni voznik osebnega avtomobila odvzel prednost 15-letni voznici mopeda. Mopedistka je padla in se lažje poškodovala, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Zvečer so na Starodu obravnavali drzno tatvino. Dopoldan je bil pri starejši domačinki moški, ki je rekel, da bodo napeljali kabelsko televizijo. Z njim je šla okoli hiše, kasneje pa ugotovila, da so ji medtem ukradli zlat nakit.

Ob 21.17 so policisti na Ulici Zore Perello Godina v Kopru zaustavljali voznika motornega kolesa, ki na znake ni ustavil. Pri šoli je zavil izven ceste in pospešeno peljal naprej. Za voznika sledi hitri postopek.

Ob 21.25 smo bili obveščeni o delovni nesreči. V Kalu pri Pivki si je 25-letni državljan Srbije, ki prebiva v Pivki, poškodoval roko s strojem za mletje mesa. Odpeljan je bil v Klinični center v Ljubljano. Z ogledom je bila tuja krivda izključena.

Ob 23.19 je 66-letna voznica v Parecagu z osebnim avtomobilom zaradi nepravilne strani vožnje zapeljala izven vozišča v levo, trčila v brežino, tam pa se je vozilo prevrnilo na desni bok in zdrselo k desnemu robu vozišča. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,54 mg/l alkohola (0,46 mg/l s toleranco). Voznica ni poškodovana, izdali so ji plačilni nalog.

18. 5.
Ob 1.45 so policisti peljali za osebnim avtomobilom iz Pivke proti Trnju, ki je močno vijugal po cesti, na znake za ustavitev pa ni ustavil. Zavil je proti travniku, kjer se je ustavil. 25-letnemu vozniku, domačinu, so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,07 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.37 smo bili obveščeni, da sta se v Hraščah pri Postojni stepla dva moška. Po prvih zbranih obvestilih je v lokal prišel 18-letnik, ko se je 31-letnik sprl z drugim gostom lokala. 18-letnik ju je želel razdvojiti, 31-letnik naj bi ga zgrabil in zvlekel pred lokal, 18-letnik pa naj bi ga tam udaril v glavo. Poškodovanega 31-letnika so odpeljali v UKC Ljubljana, kjer so ugotovili, da ima hujše poškodbe. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil o dogajanju.

Ob 3. uri so v Sv. Antonu ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,64 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 7.50 smo bili obveščeni o hujši delovni nesreči v koprskem pristanišču. 38-letni državljan BiH je z delovnim strojem premikal večje kolute, pri tem pa je izpustil en kolut, ki je padel na roko 31-letnemu državljanu Srbije. Odpeljali so ga v SB Izola, ker so ugotovili, da je huje poškodovan (zlom zapestja in poškodovan živec na roki). 38-letniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe iz malomarnosti.

Nekdo je vlomil v lokal v Kopru. Ukradel je alkoholno pijačo.

Ob 11.30 je na Šaredu 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v 73-letnega voznika skuterja. Ta je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Popoldan je radar pri Razdrtem 28-letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu Italije, izmeril hitrost vožnje 60 km/h (pri omejitvi 110 km/h). Globo je plačal na kraju.

Varnostnik sežanske trgovine je popoldan pri tatvini zalotil 46-letnega državljana Belorusije in ga zadržal na kraju do prihoda policistov. Ukradel je steklenico žgane pijače in druge artikle. Policisti bodo zanj podali kazensko ovadbo.

Ob 14.55 je pri zdravstvenem domu v Luciji 61-letnik zaradi nepravilnega premika z osebnim avtomobilom trčil v parkiran osebni avtomobil 37-letnika. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Postojni je ob 18.05 59-letni voznik osebnega avtomobila, ki se je vključeval iz avtoceste na cesto proti Pivki, trčil v 46-letnega kolesarja, ki je v tem peljal iz Pivke proti Postojni. Pri trčenju so kolesarja odpeljali v UKC Ljubljana, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Za povzročitelja se vodi hitri postopek.

Ob 19.36 smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči v Seči. Prometno nesrečo je zaradi nepravilne smeri vožnje povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil od Lucije proti Sečovljam. V desnem ovinku (odcep za Korte) je zapeljal čez polno ločilno črto na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v vozilo, ki ga je iz nasprotne strani pravilno pripeljal 70-letni voznik. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,97 mg/l, strokovni pregled je odklonil. 70-letni voznik in sopotnica sta bila poškodovana odpeljana v SB Izola (sopotnica ima po prvih informacijah počeno medenico, voznik pa zlom kolka in gležnja). Policisti zadevo obravnavajo kot sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

V Sežani so ob 19.50 ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Slovenije, ki je prevažal 4 državljane Kitajske, ki so zapustili Azilni doma. Voznik ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Državljani Kitajske so bili odpeljani nazaj v Azilni dom, vozniku sledi kazenska ovadba.

Ob 23.57 so policisti obravnavali prometno nesrečo na Kampelu. 49-letni domačin je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v prometni znak in se lažje poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1.13 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

19. 5.
Ob 4.10 so v Izoli ustavili 32-letnega državljana Srbije, ki pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja (izgubil je denarnico). Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,45 mg/l. Sledi plačilni nalog.

Popoldan je radar pri Vipavi zaznal hitrost vožnje 161 km/h (pri omejitvi 110 km/h). 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu BiH, so izrekli globo.

V Luciji je nekdo razbil steklo lokala in s tem lastnika oškodoval za 800 evrov.

Ob 16.50 so nas obvestili reševalci iz Postojne, da imajo v oskrbi moškega, ki ga je ugriznil pes. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 67-letnega moškega na Kaliču ugriznil večji pes ovčar. Ugotovljen je bil 52-letni lastnik psa, zoper katerega se vodi hitri postopek. Sledi poročilo na UVHVVR.

Ob 18.30 so pri Izoli ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 20.38 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Izoli. Policisti so na kraju ugotovili, da je 6-letni otrok nepravilno vozilo kolo in z njim trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni voznik. Otrok se je poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola. Za mamo bo uveden hitri postopek zaradi opustitve dolžne skrbi oziroma nadzorstva nad otrokom (v skladu z določili ZPrCP in ZVoz-1). Otrok namreč v času prometne nesreče med vožnjo ni uporabljal kolesarske čelade in je v cestnem prometu vozil kolo brez spremstva polnoletne osebe.

Na Jelšanah so ob 0.40 ustavili osebni avtomobil VW Passat, nemške registracije, ki ga je vozil 54-letni državljan Romunije. Prevažal je 8 državljanov Irana, ki nimajo pogojev za vstop v Slovenijo. Vsi postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran