radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

pozarKriminalisti in policisti PU Koper so pretekli vikend uspešno zaključili policijsko preiskavo hujšega kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

9. maja smo bili ob 4.07 obveščeni o požaru v Kopru. Požar je izbruhnil v nočnih urah, gasilcem pa je uspelo s hitro intervencijo preprečiti njegovo nadaljnjo širitev in ga pogasiti. Policisti in kriminalisti PU Koper so pričeli s policijsko preiskavo požara na Vodopivčevi ulici v Kopru, v katerem je bilo uničenih več motornih vozil, huje pa so bile ob tem poškodovane tudi tri stanovanjske hiše, pred katerimi so bila motorna vozila parkirana. V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev, ki so zaradi požara zbežali iz svojih domov, da bi si rešili življenja. Skupna materialna škoda je ocenjena nad 200.000 evrov.

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 38-letni storilec, doma z območja Kopra, katerega sumimo tudi več kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari na območju Kopra, ki so še v fazi preiskave. Kriminalisti so osumljenega izsledili in pridržali ter v fazi preiskave pri njem opravili med drugim tudi hišno preiskavo, pri kateri so bili najdeni iz zaseženi dokazni predmeti. V nadaljevanju je bil osumljeni priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku OS Koper, ki je 19. 5. 2024 zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti (po čl. 314/IV KZ-1) je zagrožena kazen do 5 let zapora.

Zahvaljujemo se vsem občanom, ki so nam priskočili na pomoč pri preiskavi kaznivih dejanj.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran