radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 222 klicev, med temi 91 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 8 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1. prometna nesreča II. kategorije, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • 4 primere povoženja divjadi in
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 v zasebnem prostoru.

policija splosniDelovna nesreča
Ormoški policisti so včeraj, v dopoldanskem času v enem izmed podjetij na njihovem območju obravnavali delovno nesrečo. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da se je v podjetju zaposleni, 51-letni moški, pri opravljanju dela lahko telesno poškodoval. Policisti so tujo krivdo izključili, bodo pa o tem obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo. Poškodovanemu je bila nudena zdravniška oskrba v Zdravstvenem domu Ormož.

Prometna nesreča
Mariborski operativno komunikacijski center je bil danes, nekaj minut po 5. uri, obveščen o prometni nesreči, ki se je zgodila pred križiščem Ptujske ceste v Mariboru, v smeri Tržaške ceste. 55-letni voznik osebnega avtomobila je, po do sedaj zbranih obvestilih, zaradi neupoštevanja pravil prednosti trčil v 57-letnega kolesarja, ki je prečkal vozišče po prehodu za kolesarje. V prometni nesreči je voznik kolesa, po do sedaj zbranih obvestilih, utrpel hude telesne poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Tako vozniku osebnega avtomobila, kot kolesarju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pri obeh pokazal 0.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so prometno nesrečo obravnavali, bodo zoper voznika osebnega avtomobila na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, podali kazensko ovadbo, zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran