radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniObravnavani primer poškodovanja tuje stvari na Ajdovskem
Včeraj smo poročali, da so policisti Policijske postaje Ajdovščina obravnavali več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari na območju Ajdovščine. Policisti PP Ajdovščina so z nadaljnjim zbiranjem obvestil, ogledom krajev kaznivih dejanj in ugotavljanjem dejstev in okoliščin ugotovili, da so vandalizma oz. suma storitve več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari (po prvem odstavku 220. člena KZ-1) utemeljeno osumljene štiri osebe, zoper katere že poteka predkazenski postopek, ki ga usmerja pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Omenjene osebe so z nezakonitimi dejanji več oškodovancem povzročili za nekaj tisoč evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin omenjenega varnostnega dogodka na tem območju.

V prometni nesreči na Tolminskem lažje poškodovan 48-letni voznik avtomobila
Včeraj, 21. maja ob 14.17, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije na cesti Tolmin – Most na Soči, v kraju imenovanem »Pod Ključem« in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti PP Tolmin so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je 70-letni voznik avtomobila (povzročitelj) peljal po glavni cesti proti Tolminu. Zaradi neprilagojene hitrosti je njegovo vozilo pri zaviranju v desnem nepreglednem ovinku zaneslo in na koncu obstalo na nasprotnem voznem pasu. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni voznik drugega avtomobila, ki je vozil v smeri naselja Most na Soči. Kljub zaviranju in umikanju proti desni varnostni ograji je med omenjenimi vozili prišlo do trčenja, pri čemer je bil 48-letni voznik predvidoma lažje telesno poškodovan. S strani pristojne službe so bili na kraj nezgode napoteni tudi tamkajšnji gasilci in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovanca odpeljali v ZD Tolmin in mu nudili zdravniško pomoč, nato pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa bo 70-letnemu povzročitelju prometne nezgode izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Ajdovskem
Včeraj, 21. maja ob 16.29, so policisti v Ajdovščini obravnavali prometno nesrečo I. kategorije (naletno trčenje dveh osebnih vozil). Ugotovljeno je bilo, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 65-letni voznik (v vozilu je bila tudi sopotnica). Povzročitelj je po nezgodi kraj zapustil. Zoper njega je bil uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa (razdalja med vozili, kršitev 44. člena ZPrCP in neupoštevanje dolžnostnih ravnanj ob prometni nesreči, kršitev 110. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije blizu Godoviča udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 21. maja ob 8.45, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na regionalni cesti pred naseljem Godovič (iz smeri Ajdovščine) z udeležbo voznikov dveh osebnih avtomobilov. Nihče ni bil poškodovan. Pri preverjanju pogojev za udeležbo voznikov in vozil v cestnem prometu je bilo ugotovljeno, da oba voznika in udeleženi vozili izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu. Policisti PP Idrija so primer prometne nezgode zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran