radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 125 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 53:

  • štiri s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu v avtomobil;
  • 18 s področja prometne varnosti, od tega 11 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali eno voznico in zasegli en moped;
  • osem s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • sedem o dogodkih, od tega eden o padcu osebe.

policija splosniPrometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 20. ure obveščeni o 47-letni voznici, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je odklonila. Policisti so ji odredili pridržanje do 12. ur. Prav tako se je v postopku nedostojno vedla do policistov. Za njo vodijo prekrškovni postopek za več prekrškov.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so včeraj okoli 17. ure obravnavali 35-letnega voznika, ki je vozil moped v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Moped so mu zasegli. Bil je tudi neregistriran. Policisti zanj za neregistriran moped vodijo prekrškovni postopek. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega izpita pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so imeli včeraj nekaj do 21. ure v postopku 39-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Preventiva: Vsem udeležencem v prometu svetujemo naj spoštujejo prometna pravila, vozijo po omejitvah in s primerno varnostno razdaljo. Vozijo naj strpno in previdno ter naj bodo osredotočeni na cesto. V prometu naj bodo z veljavnimi vozniškimi dovoljenji in registriranimi vozili. Za volanom morajo biti vozniki trezni in brez substanc prepovedane droge. V primeru uživanja alkohola naj si priskrbijo npr. javni potniški prevoz, taxi, pomoč prijatelja itd... Vožnjo naj prilagodijo trenutnemu prometnemu toku, saj zaradi nastanka zastojev in stoječe kolone obstaja večja možnost naleta. V primeru prometne nesreče bo prihod na vaš cilj daljši. Želimo, da ste v prometu odgovorni in tako lahko s skupnimi močmi dosežemo večjo prometno varnost brez prometnih nesreč in prekrškov.

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran