radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 226 klicev, med temi 99 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 18 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1. prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • 1. prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,
  • 10 primerov povoženja divjadi in
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 v zasebnem prostoru.

policija splosniKršitev javnega reda in miru
Policisti Policijske postaje Maribor I so včeraj, okrog 11. ure, zoper 46-letnega Mariborčana odredili pridržanje do streznitve, saj je v podhodu na Mlinski ulici v Mariboru mimoidočim grozil, na njih kričal in se kljub ukazu policistov ni hotel pomiriti. S tem si je kršitelj prislužil plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o osebni izkaznici (ZOIzk-1) in več kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

Tatvina denarja iz hiše
Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil včeraj, 22. maja 2024, okrog 13. ure, obveščen o tatvini denarja iz stanovanjske hiše na območju Policijske postaje Šentilj. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ter opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja do sedaj ugotovili, da je storilec iz stanovanjske hiše odtujil denar. Z dejanjem je storilec oškodoval lastnika za skupaj okoli 12.000 evrov. Policisti intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve storilca kaznivega dejanja velike tatvine izvršene na posebno predrzen način. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno okrožno državno tožilstvo.

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran