radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije na Soški cesti izven Solkana huje poškodovana mlajša voznica avtomobila
Včeraj, 22. maja ob 14.26, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije izven naselja Solkan, na glavni cesti med Solkanom in naseljem Plave z udeležbo dveh osebnih vozil; ena oseba je bila huje telesno poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 21-letna voznica avtomobila (povzročiteljica) vozila iz smeri naselje Plave proti Solkanu. V desnem preglednem ovinku med Dolgo Njivo in Mrzlekom je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem vozišču izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na levo stran vozišča. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri po svoji strani voznega pasu pripeljal 59-letni voznik avtomobila, ki se je skušal umikati in preprečiti trčenje med vozili, vendar mu to ni uspelo. Po trčenju je vozilo mlajše voznice odbilo levo v obcestni zid in se prevrnilo na bok. Povzročiteljica prometne nesreče je pri tem utrpela predvidoma hude telesne poškodbe, kasneje so jo zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Prometni policisti bodo zoper povzročiteljico prometne nesreče glede na vse ugotovitve podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča I. kategorije v Šempetru pri Gorici zaradi izsiljevanja prednosti
Novogoriški prometni policisti so včeraj, 22. maja ob 16.42, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Šempetru pri Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil vzrok prometne nesreče izsiljevanje prednosti. V prometni nesreči udeležena voznika nista bila poškodovana. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil 44-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije v naselju Bilje
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 22. maja ob 23.46, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Bilje. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Cijan križa skozi naselje Bilje in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom ter se posledično zaletel v zid. V prometni nesreči voznik in sopotnik v vozilu nista bila poškodovana. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper 27-letnega povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PP Tolmin so danes, 23. maja v nočnem času, na Tolminskem ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (na podlagi 113.a člena ZP-1). Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Neznanec na Goriškem poškodoval službeni avtomobil
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 22. maja pozno popoldne, obravnavali poškodbo osebnega avtomobila znamke Opel v Novi Gorici. Neznanec je nedavno na prednjih desnih vratih omenjenega vozila povzročil poškodbe in kraj zapustil. Storilec je s tem nezakonitim ravnanjem gospodarski družbi po nestrokovni oceni povzročil za okoli 400 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, po 220. členu KZ-1), zato bodo policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina e-skiroja
Včeraj, 22. maja ob 20.17, smo obravnavali tatvino električnega skiroja v Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pred kratkim prišel do dvorišča večjega objekta na Erjavčevi ulici, kjer se je nahajal električni skiro znamke Ninebot, star leto dni in je bil zaklenjen s pletenico. Neznani storilec je pletenico odstranil oz. jo prerezal, nato pa se z e-skirojem odpeljal neznano kam. Zaradi omenjenega nezakonitega dejanja je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 700 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Zagorel kmetijski traktor
Včeraj, 22. maja zvečer, so policisti PP Ajdovščina obravnavali požar neregistriranega kmetijskega traktorja v hali ob stanovanjskem objektu na območju naselja Bela (občina Ajdovščina). Lastnik je požar sam pogasil, na kraju so posredovali tudi tamkajšnji gasilci. Po sedaj zbranih podatkih je do vžiga prišllo zaradi stika na električni napeljavi; pogorela je instalacija okoli armaturne plošče. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli pet tisoč evrov škode. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran